Μικρή Άννυ: Συνελήφθη η δήθεν “ψυχίατρος” του ΟΚΑΝΑ

Μικρή Άννυ: Συνελήφθη η δήθεν “ψυχίατρος” του ΟΚΑΝΑ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα οδηγηθεί κατηγορούμενη για διασπορά ψευδών ειδήσεων η "ψυχίατρος" του ΟΚΑΝΑ. Διαβάστε τι δήλωσε σε πρωινές εκπομπές, για την υπόθεση της δολοφονίας της 4χρονης Άννυ

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών θα βρεθεί τις επόμενες ώρες η γυναίκα που παρουσιάστηκε ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ στα ΜΜΕ και μίλησε για την υπόθεση της μικρής Άννυ, καθώς συνελήφθη στο τμήμα Νέας Μάκρης για διασπορά ειδήσεων.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, η 51χρονη”καταγγέλουσα”, ονόματι Μαρία Γρηγοριάδου είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας καθώς και ιδιότητα και για το λόγο αυτό εκδόθηκε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης.

Μάλιστα, το πρωί, εμφανίστηκε στο ΑΤ Νίκαιας για να δηλώσει τη δήθεν κλοπή του κινητού της.

Μέχρι αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο, κατηγορούμενη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της διεξάγεται κατ’ επείγουσα προκαταρκτική έρευνα μετά την αποκάλυψη ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν ήταν τελικά ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα της καταγγέλλουσας και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν ψευδώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

-Στην υπηρεσία μας ουδέποτε κατατέθηκε καταγγελία που να αφορά την ανήλικη. Σημειώνεται ότι η σχετική έρευνα στους κοινωνικούς φακέλους που τηρούνται στην Εισαγγελία έγινε όχι μόνο με τα στοιχεία της μητέρας αλλά και με τα στοιχεία του πατέρα, έστω κι αν δεν ήταν αναγνωρισμένο τέκνο του.

-Η καταγγέλλουσα, φερόμενη ως Μαρία Καλογεροπούλου όπως προκύπτει και από ανακοινώσεις του ΟΚΑΝΑ, ουδέποτε ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό του εν λόγω οργανισμού ενώ οι γονείς της ανήλικης ουδέποτε παρακολούθησαν πρόγραμμα απεξάρτησης ή υπέβαλλαν αίτηση για να ενταχθούν σε πρόγραμμα ούτως ώστε να εξεταστούν από ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ.

-Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορά στο θάνατο της ανήλικης, η τελευταία ήρθε στην Ελλάδα μόλις το Μάρτιο του 2015.

-Η Εισαγγελία παρά το γεγονός ότι προσπάθησε επανειλημμένως να επικοινωνήσει με την καταγγέλλουσα δεν κατάφερε να επικοινωνήσει, αφού μόλις της αναγγέλθηκε ότι την αναζητεί ο εισαγγελέας διέκοψε αμέσως την επικοινωνία. Έκτοτε είναι αδύνατη κάθε επαφή μαζί της, ενώ σημειώνεται ότι αμέσως μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε έλαβε χώρα καταγγελία κλοπής του κινητού τηλεφώνου από το οποίο έγιναν οι καταγγελίες. Το θέμα ερευνάται.

-Ουδέποτε η καταγγέλλουσα κλήθηκε είτε από τη ασφάλεια είτε από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, για να καταθέσει σχετικά παρά τις αντίθετες δηλώσεις της.

-Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δεν υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια εισαγγελέας με το όνομα ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ.

– Κατόπιν των ανωτέρων διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα της καταγγέλλουσας και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν ψευδώς.

-Σε κάθε περίπτωση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει κα καταβάλλει καθημερινά, με τα πενιχρά μέσα που της παρέχονται, άοκνες προσπάθειες για την προστασία του παιδιού αλλά και του πάσχοντος ανθρώπου υπερβαίνοντας τις τυπικές υποχρεώσεις της.

Η ανακοίνωση του MEGA

Ανακοίνωση σχετικά με τη γυναίκα που παρουσιάστηκε σαν ψυχίατρος σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του, για να μιλήσει για την υπόθεση της δολοφονίας της 4χρονης Αννυ, εξέδωσε το ΜΕGA.

H ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Το MEGA, όπως και πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, έπεσε -στην πρωινή ενημερωτική του εκπομπή- θύμα παραπληροφόρησης από γυναίκα, που ισχυρίσθηκε, ότι λέγεται Μαρία Καλογεροπούλου και ότι είναι ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ. Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είχε εμφανιστεί προηγουμένως και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είχε θέσει υπόψη του MEGA τα στοιχεία της και τα τηλέφωνά της. Μιλώντας ζωντανά, επανέλαβε ανυπόστατες -όπως απεδείχθη εκ των υστέρων- καταγγελίες για την υπόθεση του παιδοκτόνου. Οι καταγγελίες αναμεταδόθηκαν άμεσα, από το σύνολο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.

Αμέσως, οι δημοσιογράφοι του MEGA έσπευσαν να ερευνήσουν ενδελεχώς τις καταγγελίες, επικοινωνώντας τόσο με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές όσο και με τον ΟΚΑΝΑ.

Όπως προέκυψε από την άμεση έρευνα, η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει σχέση με τον ΟΚΑΝΑ – όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού στο MEGA- ούτε είχε γνωστοποιήσει τις καταγγελίες, στις οποίες προέβη, στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το MEGA έσπευσε πριν ολοκληρωθεί η πρωινή εκπομπή, να ενημερώσει πρώτο την κοινή γνώμη για το ανυπόστατο των καταγγελιών και να ζητήσει συγγνώμη για την αναμετάδοσή τους.

Η Διεύθυνση Ειδήσεων & Ενημέρωσης του MEGA, κατόπιν όλων αυτών εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι μια γυναίκα, θέλησε να χρησιμοποιήσει και να εξαπατήσει τον σταθμό, αλλά και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς με τέτοιο τρόπο, για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, παίζοντας με τη μνήμη της 4χρονης για να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα