Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας : Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα κατά των άπιστων πολιτικών

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας : Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα κατά των άπιστων πολιτικών

Ο μητροπολίτης χαρακτήρισε παλιάνθρωπο τον Βουλευτή του Σύριζα Βασίλη Διαμαντόπουλο που ξεφτίλισε με τις πράξεις του την ορθοδοξία και το άγιο δισκοπότηρο (vid)

Κυριολεκτικά άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση της αδελφότητας Δημητσανιτών στην Αθήνα.

Χαρακτήρισε παλιάνθρωπο τον Βουλευτή του Σύριζα Βασίλη Διαμαντόπουλο που ξεφτίλισε με τις πράξεις του την ορθοδοξία και το άγιο δισκοπότηρο, ενώ ζήτησε από τους Έλληνες ορθόδοξους ψηφοφόρους να κάνουν πρώτα το σταυρό τους πριν ρίξουν τη ψήφο τους στην κάλπη.

Με μια ομιλία σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους, προκαλώντας αμηχανία προς στιγμήν στο ακροατήριο του από την ένταση, ο μητροπολίτης κ. Ιερεμίας ζήτησε «οι άρχοντες της χώρας μας να κάνουν το Σταυρό τους» για να τονίσει με ένταση «Άμα σου λέει ο άλλος ότι δεν πιστεύω θα δώσεις ψήφο σε αυτόν που δεν πιστεύει;».

Ο κ. Ιερεμίας κάλεσε τους πιστούς να βάλουν τον Χριστό στα σπίτια τους και στην πατρίδα για να έχουν προκοπή και ζήτησε από τους πολιτικούς να λένε τουλάχιστον «πιστεύω στο Χριστό, πιστεύω στην Παναγιά όχι να λένε εγώ δεν πιστεύω».

Λίγο πριν πει όλα αυτά ο μητροπολίτης σημείωσε πως βρίσκεται σε ξένη μητρόπολη, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών συγκεκριμένα, για να αναρωτηθεί: «Κι αν τα μάθει ο Αρχιεπίσκοπος;».

Την απάντηση την δίνει αμέσως ο ίδιος: « Θέλω να τα μάθει, και θα του αποδείξω ότι είμαι δεσπότης Δημητσάνας» για να συμπληρώσει πως «σε όποιον με πειράξει, το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα, γιατί είναι ποτισμένο από τον Γρηγόριο Ε΄» λέγοντας πως σε παλαιότερη επίσκεψη του στο Φανάρι ακούμπησε το ράσο του στην πόρτα όπου οι Τούρκοι κρέμασαν τον Πατριάρχη Γρηγόριο.

Δείτε στο βίντεο του ArkadiaPress την "οργή" του κ. Ιερεμία.

SHARE:

24Media Network