Μπεκατώρου για δίκη προπονητή ιστοπλοΐας: “Μαύρη μέρα για τον αθλητισμό”

Μπεκατώρου για δίκη προπονητή ιστοπλοΐας: “Μαύρη μέρα για τον αθλητισμό”
Η Σοφία Μπεκατώρου eurokinissi

Την ποινή που επιβλήθηκε στον προπονητή ιστιοπλοΐας αλλά την αθώωσή του για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σχολίασε μέσω ανάρτησης η ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Μία “μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό” χαρακτήρισε τη σημερινή η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, η οποία βρέθηκε στο πλευρό της 21χρονης σήμερα αθλήτριας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση του προπονητή ιστιοπλοΐας για τον βιασμό αθλήτριάς του όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 12 ετών.

Το Δικαστήριο, ύστερα από μία μαραθώνια διαδικασία επέβαλε στον προπονητή ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή για τη σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης αθλήτριας του, ωστόσο κατά πλειοψηφία τον αθώωσε για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, αντίθετα με τα όσα είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της έδρας λίγες ώρες νωρίτερα.

Όσον αφορά στο τρίτο κακούργημα, αυτό της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά ανηλίκου κάτω των 15 ετών, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, απαλλάσσοντας τον κατηγορούμενο λόγω αλλαγής της νομοθεσίας το 2021.

Η συγκεκριμένη ποινή φάνηκε να βρίσκει αντίθεση τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία με ανάρτησή της έκανε λόγο για “μαύρη ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. “Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου“, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα