Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή
Ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης eurokinissi

Ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια της 12χρονης αθλήτριάς του κρίθηκε ο προπονητής ιστιοπλοΐας. Ποιές ποινές του επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Την ενοχή του προπονητή ιστιοπλοΐας για κατάχρηση σε ασέλγεια της 12χρονης αθλήτριας του αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο επέβαλε στον προπονητή της ιστιοπλοΐας ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή για τη σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης αθλήτριας του.

Ένορκοι και τακτικοί δικαστές ύστερα από μία μαραθώνια διαδικασία κατέληξαν ότι ο 39χρονος θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να μην χορηγηθεί ανασταλτικό, λόγω της φύσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του αδικήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει ομόφωνα το αίτημα της υπεράσπισης για χορήγηση ελαφρυντικών περιστάσεων στο πρόσωπο του καταδικασθέντα. Ωστόσο, ο εισαγγελικός λειτουργός είχε ζητήσει την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, λέγοντας:

«Όσο αφορά την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη απαιτούνται πραγματικά περιστατικά επί μακρύ χρονικό διάστημα από τα οποία να προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος από το Φθινόπωρο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν αποδείχθηκε ότι έχει διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και φαίνεται να έχει κατανοήσει ότι αυτό που τέλεσε σε βάρος της καταγγέλλουσας ήταν ποινικά αξιολογίσιμο και όχι ανεκτό. Προτείνω να του χορηγηθεί ελαφρυντικό καθώς επί εννέα συναπτά έτη δεν τέλεσε αξιόποινη πράξη».

Η οικογένεια της καταγγέλλουσας αλλά και η ίδια η 23χρονη σήμερα κοπέλα δεν μπόρεσαν να ακούσουν την τελική κρίση του δικαστηρίου , καθώς αμέσως μετά την απόφαση επί της ενοχής αποχώρησαν από το δικαστικό Μέγαρο.

Ο προπονητής καταδικάστηκε μόνο για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ κατά πλειοψηφία του δικαστήριο τον αθώωσε για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, αντίθετα με τα όσα είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της έδρας λίγες ώρες νωρίτερα. Όσον αφορά στο τρίτο κακούργημα, αυτό της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά ανηλίκου κάτω των 15 ετών, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, απαλλάσσοντας τον κατηγορούμενο λόγω αλλαγής της νομοθεσίας το 2021.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα