Νέα σοβαρά επεισόδια στη Μόρια. Συμπλοκές και προσαγωγές

Νέα σοβαρά επεισόδια στη Μόρια. Συμπλοκές και προσαγωγές

Κυριολεκτικά μάχη έγινε στον ΚΥΤ Μόριας Λέσβου μεταξύ Αφρικανών στην πλειονότητά τους μεταναστών και των ΜΑΤ-Αυτή την στιγμή βαίνει προς εκτόνωση η κατάσταση, ενώ χρειάστηκε να γίνουν ρίψεις νερού από αεροσκάφη για τις φωτιές εκτός δομής, αφού οι πυροσβέστες δέχονταν πέτρες

Κυριολεκτικά μάχη έγινε στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου, μεταξύ μεταναστών, κυρίως Αφρικανών και αστυνομικών των ΜΑΤ.

Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα το μεσημέρι, πάλι μπροστά από τα κοντέινερ της Υπηρεσίας Ασύλου, που διαμαρτύρονταν έντονα για την μη περαίωση των δικών τους αιτημάτων έναντι Σύρων, Αφγανών κλπ. και άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς το κοντέινερ με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν άρον –άρον την δομή οι υπάλληλοι.

Στο σημείο ξέσπασε εξέγερση, και οι Αφρικανοί άρχισαν να κάνουν τα πάντα γυαλιά-καρφιά και να ανάβουν φωτιές, με αποτέλεσμα έντρομες οικογένειες μεταναστών και προσφύγων να εγκαταλείψουν προσωρινά την δομή αναζητώντας καταφύγιο στα χωράφια.

Σύντομα, οι ταραξίες επιτέθηκαν με σφοδρότητα και μεγάλη επιθετικότητα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άλλοι Αφρικανοί που βγήκαν έξω, έβαλαν φωτιά για αντιπερισπασμό σε έναν ελαιώνα έξω από την δομή.

Στο σημείο έσπευσαν 14 άντρες της Πυροσβεστικής με 7 οχήματα οι οποίοι δέχτηκαν και αυτοί επίθεση και έτσι τις εξωτερικές φωτιές τις έσβησαν αναγκαστικά δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL, ενώ με την κάλυψη των ΜΑΤ οι πυροσβέστες εισήλθαν πριν από λίγο εντός της δομής και έσβησαν και εκεί τις φωτιές.

Οι αστυνομικοί μετά τις 5 το απόγευμα μπήκαν εντός του ΚΥΤ και κατάφεραν να απωθήσουν τους ταραξίες στην άκρη της δομής, όπου μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τους ταραξίες κατάφεραν να προχωρήσουν σε προσαγωγές.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 38 προσαγωγές, οι 31 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για Αφρικανούς και ανάλογα με το καθεστώς που ισχύει για τον καθένα θα ακολουθήσουν διοικητικές απελάσεις. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και οι Αρχές ανέκτησαν τον έλεγχο... Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά ένας αστυνομικός και ένας μετανάστης που εμφάνισε δύσπνοια από τα χημικά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις Πρώτες Βοήθειες.

SHARE:

24Media Network