Τραγωδία λούνα παρκ Ελληνικού: “Χωρίς μέτρα ασφαλείας ο υπαίθριος χώρος”- Η συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας του 13χρονου

Τραγωδία λούνα παρκ Ελληνικού: “Χωρίς μέτρα ασφαλείας ο υπαίθριος χώρος”- Η συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας του 13χρονου
Δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού. Νεκρός 13χρονος Eurokinissi

Με την κατάθεση της μητέρας του 13χρονου που έχασε τη ζωή του στο υπαίθριο λούνα παρκ που είχε στηθεί στο Ελληνικό, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ξεκίνησε ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές η δίκη για το υπαίθριο λούνα παρκ που στοίχισε τον Απρίλιο του 2014 τη ζωή ενός 13χρονου αγοριού, ενώ είχε τραυματιστεί σοβαρά η 11χρονη αδελφή του. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρέθηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι, υπεύθυνοι και υπάλληλοι του λούνα παρκ, ενώ για πρώτη φορά βρέθηκαν και οι απαραίτητοι διερμηνείς, καθώς μεταξύ κατηγορουμένων είναι ένας Ιταλός και 2 υπήκοοι Μπαγκλαντές.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκαν η μητέρα και ο πατριός του 13χρονου, οι οποίοι παρίστανται ως πολιτική αγωγη. Και οι δυο περιέγραψαν πως μια απλή οικογενειακή βόλτα στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό κατέληξε σε τραγωδία. Η μητέρα του άτυχου παιδιού ανέφερε πως τα δυο της παιδιά μπήκαν σε ένα φουσκωτό κύλινδρο, ωστόσο φύσηξε δυνατός αέρας, σηκώνοντας 10 μέτρα από το έδαφος την μπάλα, η οποία κατά την πτώση της προσέκρουσε σε μεταλλικό παιχνιδι.

Δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού. Νεκρός 13χρονος Eurokinissi

 

«Ήταν το πρώτο παιχνίδι που μπήκαν. Ήθελαν να μπουν στη φουσκωτή μπάλα, σε αυτό το παιχνίδι. Ξαφνικά άρχισε να φυσάει. Ο αέρας δεν ήταν πολύ δυνατός. Σήκωσε τη μπάλα πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια προς τα δεξιά που ήταν τα άλλα παιχνίδια. Η μπάλα χτύπησε στο καρουζέλ και έπεσε κατακόρυφα κάτω. Ο Βασίλης φώναξε στην αδελφή του “κρατήσου” Εγώ με τον σύζυγο μου χοροπηδούσαμε να πιάσουμε το σχοινί , αλλά δεν το πιάσαμε ποτε. Τρέξαμε, βγάλαμε πρώτα τη μικρή που ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση αλλά είχε παλμούς. Ο Βασίλης είχε ανοιχτά τα μάτια του, η γλώσσα του είχε γυρίσει» είπε η γυναίκα, προσθέτοντας πως ο 13χρονος είχε χαθεί ακαριαία ενώ η αδελφή του χρειάστηκε να νοσηλευτεί μία εβδομάδα στην εντατική. Πρόσθεσε δε πως αν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, το παιδί δε θα είχε πεθάνει: «Αν ο κύλινδρος ήταν αγκυροβολημενος, δεμένος μέσα στην πισίνα και είχε δίχτυ γύρω-γύρω, δε θα είχε γίνει τίποτα».

Αντίστοιχη περιγραφή έκανε και ο πατριός του αγοριού, καταγγέλλοντας ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν ελλειπή ενώ δεν υπήρχε δυνατότητα για πρώτες βοήθειες. Ο ίδιος ξέσπασε σε δάκρυα καταθέτοντας όσα συνέβησαν τη μοιραία μέρα: «Τα παιδιά μπήκαν στο φουσκωτό. Τους έβγαζα φωτογραφίες. Κάποια στιγμή γύρισα για να τους βγάλω και βίντεο. Ακούω τη γυναίκα μου να φωνάζει “Μιχάλη, αέρας, τα παιδιά.” Ούτε δευτερόλεπτα δεν κράτησε. Είδα τη μπάλα να ανεβαίνει. Πήδηξα για να πιάσω το σχοινί αλλα δεν έφθανα. Το φουσκωτό χτύπησε με δύναμη άλλα παιχνίδια».

Με την ιδιότητα του μάρτυρα κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζιδης, ο οποίος υποστήριξε ότι αν και το λούνα παρκ δεν είχε άδεια λειτουργίας, πλήρωνε κανονικά ενοίκιο στον Δήμο. «Δεν ξέραμε ότι για τη λειτουργία λούνα παρκ χρειαζόταν αδεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εισηγήθηκαν σε εμάς ότι χρειάζεται άδεια λειτουργίας για το λούνα παρκ» υποστήριξε επισημαίνοντας πως ο Δήμος έχει απαλλαγεί για ενδεχόμενες ευθύνες του. Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα