Νίκος Μπελογιάννης: Ενισχυμένες μόνο οι βάσεις μας λόγω Συρίας, όχι η χώρα μας

Νίκος Μπελογιάννης: Ενισχυμένες μόνο οι βάσεις μας λόγω Συρίας, όχι η χώρα μας
Ραδιόφωνο 24/7

"Όσες επιλογές έχει η μέδουσα για το πού θα την πάει το κύμα, τόσες έχει κι η Ελλάδα" δήλωσε ο γιος του ανθρώπου με το γαρύφαλλο και της 'Ελλης Παπά, ανηψιός της Διδώς Σωτηρίου

«Νομίζω ότι αν το δώσουμε  (το μνημείο) και στους Φρανκιστές της Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι έμβλημα του διεθνούς Φασισμού,  θα είναι το κορύφωμα» τόνισε στην εκπομπή “Πεζοί στον Αέρα” στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Νίκος Μπελογιάννης, ανιψιός και δικαιούχος του έργου της Διδώς Σωτηρίου, γιος του «ανθρώπου με το γαρύφαλλο» και της δημοσιογράφου Έλλης Παππά, για το αίτημα της Ρεαλ Μαδρίτης στο ΚΑΣ, να της παραχωρηθεί η Ακρόπολη για τρίωρα γυρίσματα επί τρεις ημέρες . Στην ίδια συνέντευξη μίλησε για τη Συρία, την ελληνική κυβέρνηση αλλά και την προσωπικότητα της Διδώς Σωτηρίου, πίσω από τα βιβλία της.

« Με έναν εντελώς απρόβλεπτο ψυχοπαθή (να ηγείται) στη μια υπερδύναμη, με μια ηλίθια και ανίκανη, και, κατά τα άλλα Θάτσερ, στη δεύτερη, και με έναν γλοιώδη τύπο, εκλεκτό των τραπεζών στην τρίτη δύναμη, όλα είναι απρόβλεπτα. Ο ψυχάκιας είναι τόσο στριμωγμένος στη Αμερική που θέλει  να δείξει πατριωτισμό! Η άλλη δεν ξέρει πώς να χειριστεί  την βόμβα του Brexit και διαλύει τη χώρα της, όταν ύπαρχει το προηγούμενο του Μπλερ,  που είχε ξαναπεί  για χημικά όπλα, τα οποία όμως δεν είδε κανείς  ποτέ. Φυσικά στη Βρετανία κανένας δεν  έχει πιστέψει ότι υπάρχουν χημικά».

Δεν εκτιμά ότι θα είναι ενισχυμένος ο ρόλος της Ελλάδας, λόγω της νέας ανάφλεξης στη Συρία: «Ενισχυμένες βγαίνουν οι βάσεις μας, όχι η χώρα.  Οπως και οι βρετανικές βάσεις της Κύπρου. Την Ελλάδα τη βλέπω σαν το πλαγκτόν» υπογράμισε, συμπληρώνοντας με νόημα ότι «όΟσες επιλογές έχει η μέδουσα για το πού θα την πάει το κύμα, τόσες έχει κι η Ελλάδα».

Δεν είναι σε θέση να κρίνει το έργο της κυβέρνησης γιατί « έτσι κι αλλιώς καμιά κυβέρνηση δεν θα είναι κυβέρνηση τα επόμενα 100 χρόνια. Θα ανοίγουν τα μέιλ που έρχονται από τη Φραγκφουρτη».

 Γιατί με το βαρύ όνομά του δεν πολιτεύτηκε; «Απλώς δεν πούλησα την ψυχή μου σε κανένα διάβολο. Πρέπει να δώσεις πράγματα από την ψυχή σου, αν θέλεις να μπεις μέσα», τόνισε.

Στη συνέντευξη στο ραδιόφωνο 24/7 ο Νίκος Μπελογιάννης αναφέρθηκε και στην Διδώ Σωτηρίου, που «δεν σήκωνε μύγα  στο σπαθί της, ήταν ο Αριστερός, όπως θα έπρεπε να ειναι . Ηταν ο άνθρωπος που θα σου άφηνε αξίες ».

Παρόλο που βοηθά στηναρχειοθέτηση άγνωστων κειμένων της, που βρίσκονται στον ΕΛΙΑ,  για μια έκδοση το 2019, δεν σκοπεύει ο ίδιος να γραψει ένα βιβλίο για την  συγγραφέα των «Ματωμένων Χωμάτων»:«Αν έχεις να κάνεις με τέτοια ιερά τέρατα, καλό είναι να τα αφήνεις ,όπως είναι, και να μην παρεμβαίνεις», υποστήριξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα