Ο Ρουβίκωνας έκανε την καταδρομική στην οικία του Αμερικανού πρέσβη

Ο Ρουβίκωνας έκανε την καταδρομική στην οικία του Αμερικανού πρέσβη
Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2019. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Εργο Ρουβίκωνα η επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη τα ξημερώματα της Τετάρτης. Τι αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές σε βάρος της οικίας του Πρέσβη των ΗΠΑ, στην πίσω πλευρά από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, στους Αμπελοκήπους, που σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα.

«Οι πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο ανάληψης τα μέλη του «Ρουβίκωνα» που αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν αυτή την επίθεση ως πράξης αλληλεγγύης στον τρομοκράτη και απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Ομάδα των μελών του «Ρουβίκωνα» επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα και πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, πρώτα άναψαν ένα καπνογόνο στη μέση του δρόμου, προφανώς για να καλύψουν την καταγραφή της εικόνας από τις κάμερες της οικίας του Πρέσβη και στη συνέχεια ανενόχλητοι πέταξαν μπογιές που κατέληξαν στην περίφραξη της οικίας του. Αμέσως μετά οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή, ενώ από τις αναζητήσεις που ακολούθησαν από την Αστυνομία προέκυψαν μέχρι στιγμής 9 προσαγωγές υπόπτων που οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ και εξετάζονται. Λίγο μετά τις 09:΅30 οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται πως τόσο η Πρεσβεία των ΗΠΑ όσο και η οικία του Πρέσβη είναι σημεία που ο «Ρουβίκωνας» έχει …«επισκεφτεί» άλλες δύο φορές μέσα σε έναν χρόνο. Τον Ιανουάριο με τον ακριβώς ίδιο τρόπο είχαν επιτεθεί στην πλαϊνή είσοδο της Πρεσβείας και τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν πετάξει τρικάκια με συνθήματα έξω από την οικία του Πρέσβη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα