Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων για το σεισμό 5,3 Ρίχτερ στην Πύλο

Φωτό αρχείου

Ανησυχία στους κατοίκους της Πύλου και των γύρω περιοχών προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας. Ποιές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό έντασης 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8:14 το πρωί με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Πύλου και έγινε αισθητός μέχρι την Πάτρα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

«Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη Θάλασσα», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές πέριξ της Πύλου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει καμία πληροφορία για ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα μετά το σεισμό στην περιοχή σημειώθηκαν δύο μετασεισμοί 3,4 και 2,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δήμαρχος Πύλου: Ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος

«Από την ενημέρωση που είχαμε περίπου μισή ώρα μετά τον σεισμό, δεν υπήρχαν αναφορές για τυχόν ζημιές», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, προσθέτοντας ότι «είμαστε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες».

Όσον αφορά στην σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ, ο δήμαρχος είπε ότι είχε αρκετή διάρκεια, αλλά όπως τόνισε «η περιοχή μας άντεξε». Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος και όλα κυλούν ομαλά», αποδίδοντας την αντίδραση των κατοίκων στο γεγονός ότι «έχουμε μάθει από σεισμούς, αφού σημειώνονται κατά καιρούς στην περιοχή μας».

Πάντως, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές για τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Πύλο

ADVERTISING

SHARE: