ΟΙΕΛΕ για υπόθεση Μπουλούτα: Αντιδημοκράτης ο Σαμαράς, δεν τον φοβόμαστε

ΟΙΕΛΕ για υπόθεση Μπουλούτα: Αντιδημοκράτης ο Σαμαράς, δεν τον φοβόμαστε

"Δεν προχωράει η κοινωνία με τέτοιες συμπεριφορές αλαζονείας. Οι ισχυροί πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν όρια", ανέφερε ο Μιχάλης Κουρουτός, Πρόεδρος τον Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών.

Εναντίον της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), του προέδρου της Μιχάλη Κουρουτού και δημοσιογράφων έχει στραφεί με αγωγή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζητώντας χρηματική αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση σχετικά με την υπόθεση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα.

“Δεν φοβόμαστε τον Αντώνη Σαμαρά. Όπως λέει και ο ίδιος θα φτάσουμε μέχρι τέλους”, σχολίασε μιλώντας στο news24/7 στους 88,6 ο Μιχάλης Κουρουτός, Πρόεδρος τον Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών καθώς σήμερα εκδικάζεται η αγωγή του πρώην πρωθυπουργού εναντίον της Ομοσπονδίας για την υπόθεση Μπουλούτα.

Η εκπαιδευτικός είχε απολυθεί το 2012 από το Κολλέγιο Ψυχικού γιατί μηδένισε την κόλλα του γιου του Αντώνη Σαμαρά επειδή αντέγραψε στις εξετάσεις. “Θέλει να φιμώσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Ούτε τον φοβόμαστε ούτε θα κάνουμε πίσω” συνέχισε.

Κατά τον ίδιο η ΟΙΕΛΕ κράτησε τον φάκελο της υπόθεσης μυστικό όμως το καλοκαίρι ο Μουρουτης έγραψε σχετικό άρθρο που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα και έτσι  η Ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει τον φάκελο στη δημοσιότητα.

Τόνισε ότι εξεπλάγην από το ότι ο Αντώνης Σαρμάς κατέθεσε την αγωγή στις 23 Νοεμβρίου και πήρε δικάσιμο μέσα σε έναν μήνα. Καταλόγισε δε, αντιδημοκρατική συμπεριφορά στον Αντώνη Σαμαρά.

“Δεν προχωράει η κοινωνία με τέτοιες συμπεριφορές αλαζονείας. Οι ισχυροί πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν όρια” τόνισε χαρακτηριστικά.

“Οδήγησαν την εκπαιδευτικό στον τάφο” πρόσθεσε για την Φώφη Μπουλούτα και ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός λέει παντού “θα τους πατήσω”.

Θυμίζουμε ότι η εκπαιδευτικός, που είχε απολυθεί το 2012 από το Κολλέγιο Ψυχικού για τη μονογραφή της κόλλας του γιου του Αντώνη Σαμαρά λόγω προσπάθειας αντιγραφής σε εξετάσεις, δικαιώθηκε μετά θάνατον καθώς τον Αύγουστο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ζήτησε να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης και διέταξε ειδική έρευνα για τους λόγους απόλυσης της εκπαιδευτικού.

Από τον επανέλεγχο δεν προέκυψε «ανεπάρκεια της καθηγήτριας», η οποία ήταν και η επίσημη αιτιολογία της απόλυσης, και ως εκ τούτου το υπουργείο προέβη σε ανάκληση της απόλυσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα