Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και συνταξιούχων

Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη και πορεία από τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για την πώληση των Λιγνιτικών μονάδων και των μεταλλίων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, που ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018.
Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη και πορεία από τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για την πώληση των Λιγνιτικών μονάδων και των μεταλλίων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, που ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018. EUROKINISSI

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για την πώληση των Λιγνιτικών μονάδων, ενώ οι συνταξιούχοι για την περικοπή του ΕΚΑΣ, τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και της προσωπικής διαφοράς αλλά και την περικοπή οικογενειακών επιδομάτων

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, ενώ πορεία προς το Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε και η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πραγματοποίησαν αρχικά προσυγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την πώληση των Λιγνιτικών μονάδων και των μεταλλίων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, που ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και συνταξιούχων

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι "θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα επιτρέψουν να πουληθούν οι μονάδες της ΔΕΗ σε ξένους επενδυτές, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο δημόσιος χαρακτήρας του ρεύματος που είναι κοινωνικό αγαθό είναι επιβεβλημένος, όπως και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας".


Πορεία μελών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Πορεία μελών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΝEWS 24/7

Η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ αναφέρει σε ανακοίνωση ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπουλά χωρίς αιδώ τις Λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας. Την ύστατη αυτή ώρα τους καλούμε να πάρουν πίσω το επίμαχο νομοσχέδιο και να φανούν έστω και μία φορά συνεπείς στις προεκλογικές υποσχέσεις που έδιναν ως ένθερμοι υποστηρικτές για την αναγκαιότητα της ΔΕΗ να έχει δημόσιο χαρακτήρα».

Συγκέντρωση συνταξιούχων

Παράλληλα, συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν και οι συνταξιούχοι.

Πορεία συνταξιούχων
Πορεία συνταξιούχων NEWS 24/7

Συγκέντρωση συταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά
Συγκέντρωση συταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά EUROKINISSI

Διαμαρτύρονται για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση το 2019, η οποία αντιστοιχεί σε αφαίμαξη 2-3 συντάξεων ετησίως, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600€.

Συγκέντρωση συταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά
Συγκέντρωση συταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά EUROKINISSI
Στο Σύνταγμα και η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ
Στο Σύνταγμα και η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: πορείες, ΔΕΗ, Συντάξεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας - Στάση εργασίας και απεργία στα νοσοκομεία

ADVERTISING

SHARE: