Πανικός από πυρκαγιά σε σχολείο του Βόλου

Πανικός από πυρκαγιά σε σχολείο του Βόλου

Από παράθυρα που είχαν σίδερα και την έξοδο κινδύνου που ήταν κλειδωμένη, προσπαθούσαν να βγουν μαθητές και καθηγητές έξω από το σχολείο που είχε κατακλυστεί από πυκνούς καπνούς

Σκηνές πανικού επικράτησαν το πρωί της Δευτέρας (01/12) στο 2ο Γενικό λύκειο της Νέας Ιωνίας Βόλου, όταν ξέσπασε φωτιά στο ισόγειο του κτιρίου.

Η πυρκαγιά, όπως όλα δείχνουν, ξεκίνησε από ένα καράβι από φελιζόλ, που χρησιμοποιήθηκε για θεατρικό του σχολείου. Ενώ μαθητές και καθηγητές βρίσκονταν στις τάξεις και έκαναν μάθημα, ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και ο χώρος γέμισε πυκνούς καπνούς.

Επακόλουθο ήταν να προκληθεί αναστάτωση, με τους μαθητές και τους καθηγητές να προσπαθούν να βγουν έξω από πόρτες αλλά και παράθυρα, παρά το γεγονός ότι σε αυτά έχουν τοποθετηθεί σίδερα. Στο σχολείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 12 άτομα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η αστυνομία.

Η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα, με τους πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν 20 μαθητές από τον πρώτο όροφο του κτιρίου, χωρίς να χρειαστεί η μεταφορά κανενός στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη την ώρα της φωτιάς και σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε να την σπάσουν για να βγουν οι μαθητές ενώ όπως αποκάλυψε ο υποδιευθυντής του σχολείου, τα συστήματα πυρασφάλειας υπάρχουν μεν αλλά δεν λειτουργούν εδώ και 20 χρόνια. Ο καθηγητής έκανε λόγο για εμπρησμό, με τα αίτια της πυρκαγιάς να ερευνώνται από την πυροσβεστική.

Πληροφορίες από magnesianews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE: