Πάτρα: Νέες τοξικολογικές για Μαλένα και Ίριδα – Τι ανησυχεί τον Μάνο και γιατί απομονώθηκε

Πάτρα: Νέες τοξικολογικές για Μαλένα και Ίριδα – Τι ανησυχεί τον Μάνο και γιατί απομονώθηκε
Ο Μάνος Δασκαλάκης ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Νέος κύκλος τοξικολογικών ερευνών για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας. Οι μαρτυρίες για τη "χειριστική Ρούλα" και τον πατέρα των αδικοχαμένων κοριτσιών.

Αίσθηση προκαλούν οι νέες μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τόσο για την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, όσο και για τον πατέρα των αδικοχαμένων παιδιών.

Η εκπομπή “Φως στο Τούνελ” έμεινε στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, οι οποίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Ανακρίτριας. Σημαντικά όσα είπε και άλλα πρόσωπα, που την είχαν δει να ζωγραφίζει λίγο πριν την ανακοπή και κάθε άλλο παρά φωτεινά ήταν τα χρώματα που χρησιμοποιούσε η 9χρονη.

Η καθηγήτρια φαρμακολογίας στο Α.Π.Θ. Χρυσάνθη Σαρδέλη, αναφέρθηκε στον νέο κύκλο ερευνών, που ξεκινούν με το εργαστήριο τοξικολογίας για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας.

«Η ανάλυση δειγμάτων στην τοξικολογία συνήθως παίρνει από μια εβδομάδα έως ένα μήνα, ορισμένες φορές και λίγο παραπάνω αν χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις και επιβεβαιώσεις των αποτελεσμάτων που προκύπτουν. Στις περιπτώσεις παλαιότερων θανάτων, η διαδικασία είναι λίγο πιο πολύπλοκη, καθώς θα πρέπει να γίνουν κάποια άλλα βήματα ώστε τα δείγματα που είναι διατηρημένα σε φορμόλη ή παραφίνη να υποστούν κάποιες διαδικασίες για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν», τόνισε.

«Είμαστε στην ευτυχή θέση στη Θεσσαλονίκη και με τη συνδρομή της Περιφέρειας που μας αγόρασε αυτό τον περίφημο φασματογράφο μάζας να κάνουμε αναλύσεις και να βρούμε ουσίες σε ελάχιστες ποσότητες», ανέφερε η Χρυσάνθη Σαρδέλη, εξηγώντας ότι μπορούν να ερευνήσουν έως και 500 φορές περισσότερο από άλλα μηχανήματα.

Τι ανησυχεί τον Μάνο και απομονώθηκε

Η Αγγελική Νικολούλη συνομίλησε μ’ έναν φίλο του πατέρα των αδικοχαμένων παιδιών από την Πάτρα. Τα όσα της είπε, ήταν αποκαλυπτικά.

«Ο Μάνος δεν είναι στα καλύτερά του με όλα όσα έχουν γίνει. Δεν τον χωράει ο τόπος. Αυτή την περίοδο έχει απομονωθεί. Δεν βρίσκεται στην Πάτρα, ούτε στην Αθήνα. Μην σου πω ότι τώρα συνειδητοποίει την κατάσταση. Τώρα είναι που καταλαβαίνει όσα έβλεπαν όλοι εκτός από εκείνον. Δεν έχει επαφές και δε θέλει πια να μιλάει με κανέναν πέρα από την οικογένεια του. Βέβαια επειδή ακούω και διαβάζω διάφορα ούτε κατάθλιψη έχει, ούτε ψυχίατρος τον βλέπει δυο φορές την εβδομάδα. Απλά επιλέγει τη σιωπή μέχρι να “μιλήσει” η Δικαιοσύνη. Κάποια στιγμή θα δει κάποιον ειδικό, όπως σου είχε πει και σένα», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στις απειλές, που έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα την οικογένεια Δασκαλάκη, αλλά και τον ίδιο.

«Με αυτά που μεταφέρονται από το περιβάλλον της Ρούλας, ανησυχεί. Δεν αναγνωρίζει πια αυτή τη γυναίκα και κατάλαβε ότι δεν έχει όρια. Στην απόγνωσή της, είναι ικανή για όλα και φοβάται πως ακόμα και μέσα από τη φυλακή θα προσπαθήσει να δημιουργήσει πρόβλημα στον ίδιο και την οικογένειά του. Εδώ βλέπεις προσπαθούν να τον μπλέξουν στην υπόθεση τώρα. Θέλει να τον πάρει μαζί της. Πέφτω; Πέφτεις μαζί μου ό,τι και να γίνει αφού δεν σε έχω. Μην ξεχνάμε τον μπράβο που είχε προσεγγίσει η γυναίκα αυτή για να του κάνει κακό», κατέληξε.

«Σατανικά χειριστική για να τη λυπηθούμε…»

Στην εκπομπή μίλησε μία μάρτυρας, που βίωσε την «παράνοια» της κατηγορούμενης μητέρας. Τα όσα αποκάλυψε επιβεβαιώνονται και από άλλη μαρτυρία που είχε παρουσιάσει παλαιότερα το «Τούνελ».

Η ίδια μίλησε για μία «χειριστική γυναίκα», που επιζητούσε τη λύπηση.

«Βλέπω τα όσα γίνονται. Αυτά που λέει η ίδια μέσα από τις φυλακές, τι να σας πω… Με πιάνει απογοήτευση μήπως δεν βγει η αλήθεια… Φτάνω όμως να λέω ότι το δικό μας το θέμα, με τα όσα συνέβησαν σ’ εμάς με αυτήν, είναι το τίποτα μπροστά σε αυτά που φαίνεται να έχει κάνει στα ίδια της τα παιδιά. Για να πετύχει αυτό που ήθελε, έκανε το παν για να τη λυπηθούμε… Όταν μας είπε για τον καρκίνο, έπαθα σοκ. Και στην πορεία όταν ασχολήθηκα και την ρώτησα λεπτομέρειες για την αρρώστια της, μου είπε πως ξεκίνησε από τον τετρακέφαλο, έκανε μετάσταση στο συκώτι και πως οι γιατροί της έδιναν έξι μήνες ζωής. Αυτό μας έλεγε για να τη λυπηθούμε και να βρίσκεται μες στην οικογένεια σε σχέση με τον γιο μας.»

«Ήταν επιβλητική, σατανική και το παιδί το πήρε χαμπάρι και σταμάτησε. Έψαχνε από όλες τις πλευρές να βρει άκρη να τρυπώσει. Από τη μια έλεγε ότι πεθαίνει και από την άλλη εμφανιζόταν βαμμένη και ντυμένη στην τρίχα», κατέληξε.

Με αργούς ρυθμούς οι έρευνες

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση των νεκρών παιδιών. Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι προφυλακισμένη στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας και καταβάλει προσπάθειες να αποφυλακιστεί.

Η έρευνα που έχει ανοίξει, εξελίσσεται σε συνεργασία της Εισαγγελίας με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, για το θάνατο των μικρότερων κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο γονιδιακός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί με αρνητικά αποτελέσματα. Δεν υπήρξαν στο παρελθόν για τη Μαλένα και την Ίριδα ανάλογα ενδελεχείς τοξικολογικές αναλύσεις όπως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, οι οποίες έφεραν στο φως τη χορήγηση της φονικής ποσότητας κεταμίνης. Τα πλακίδια με τα δείγματα που είχαν κρατηθεί από τις μικρότερες αδελφές της, θα ερευνηθούν από τα αρμόδια εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα θα γίνουν και νέες ιστολογικές εξετάσεις στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα δείγματα που θα παραδοθούν από τα Ιωάννινα για την περίπτωση της Ίριδας. Έχουν συντηρηθεί και όργανα του παιδιού, όπως έκανε γνωστό στις Αρχές η ιατροδικαστής Πατρών κ. Τσιόλα, τα οποία ζητήθηκαν και αυτά για πιο έγκυρα αποτελέσματα. Για την Μαλένα τα δείγματα και τα όργανα υπάρχουν από την νεκροτομή στο συγκεκριμένο εργαστήριο που είχε κάνει και την πρώτη ανάλυσή τους.

Από τη νέα εργαστηριακή διαδικασία, πιθανότατα να προκύψουν και απαντήσεις για το κοινό ιατροδικαστικό εύρημα που είχαν Μαλένα και Τζωρτζίνα, δηλαδή τις ηπατικές αλλοιώσεις που στην περίπτωση της Μαλένας, ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Το πανάκι που είχε βρεθεί στην κούνια της Ίριδας, έχει παραδοθεί ως πειστήριο στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και από εκεί έχει δοθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση. Το υλικό που είχε βρεθεί πάνω σε αυτό, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα εργαστηριακά αποτελέσματα, ενδεχομένως να δώσει μία συνολική εικόνα για τον μηχανισμό θανάτου του άτυχου βρέφους.

Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι ενδελεχείς εργαστηριακές αναλύσεις και προκύψουν απαντήσεις, θα παραδοθούν στους δύο ιατροδικαστές, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογρηά που έχει ορίσει η εισαγγελέα για τον νέο κύκλο ερευνών που διατάχθηκε. Εκείνοι με τη σειρά τους θα συντάξουν το πόρισμά τους και θα το παραδώσουν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Οι έμπειροι αστυνομικοί συνεχίζουν παράλληλα το προανακριτικό τους έργο με την λήψη καταθέσεων από τους γιατρούς των δύο παιδιών και συγγενικών προσώπων.

Παράλληλα, εξελίσσεται και η κύρια ανάκριση από την Ανακρίτρια για την υπόθεση δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που νεκροτόμησε το 9χρονο κοριτσάκι αναμένεται να παραδώσει την επίσημη έκθεσή του στο Ανθρωποκτονιών και από εκεί θα δοθεί στην Ανακρίτρια.

Αναφορικά με την Τζωρτζίνα, είναι πλέον ξεκάθαρο από την εργαστηριακή ανάλυση πως δόθηκε η φονική δόση των 6.5 mg/ml αίματος με την ουσία κεταμίνη. Βρέθηκε σε καθαρή μορφή, όπως συνηθίζεται δηλαδή να είναι η φαρμακευτική της μορφή, μη αναμεμειγμένη με άλλες ουσίες. Ειδικοί επισημαίνουν πως η κεταμίνη και με αυτή την καθαρή μορφή κυκλοφορεί και σε παράνομες πηγές, από τις οποίες μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί.

Για την υπόθεση της Τζωρτζίνας δεν έχει έως τώρα ζητηθεί να δοθούν για ανάλυση τρίχες από τα μαλλιά της που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας. Για την ανάλυσή τους απαιτείται ειδικός εργαστηριακός έλεγχος.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχει οριστεί από την Ανακρίτρια ως πραγματογνώμονας και παιδοψυχολόγος που θα αναλύσει τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που έφερε στο φως το «Τούνελ». Ήταν οι ζωγραφιές που η ίδια η μητέρα έδωσε στην Αγγελική Νικολούλη, όταν της το ζήτησε. Πιστεύεται ότι η ειδικός θα ξεκλειδώσει όσα ενδεχομένως ήθελε να πει το παιδί για την μητέρα του και τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι τους και φοβόταν να εκφραστεί ευθέως γι’ αυτά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα