Πάτρα: Στο Ανθρωποκτονιών ο Δασκαλάκης – Στοχευμένη λήψη συμπληρωματικών καταθέσεων

Πάτρα: Στο Ανθρωποκτονιών ο Δασκαλάκης – Στοχευμένη λήψη συμπληρωματικών καταθέσεων
Ο Μάνος Δασκαλάκης κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων sooc

Άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκονται στην Πάτρα για στοχευμένες συμπληρωματικές καταθέσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα. Τα επόμενα 24ωρα το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών για την Μαλένα και την Ίριδα.

Σε τελική πορεία βρίσκεται η πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα. Ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης βρέθηκε και κατέθεσε συμπληρωματικά και σε στοχευμένες ερωτήσεις στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής που διερευνά τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας. Μάλιστα ήταν μία πολύωρη κατάθεση που κράτησε έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του παρατέθηκαν αρκετά από τα νέα στοιχεία της έρευνας που έχουν προκύψει και εκείνος λίγο έως πολύ επέμεινε στην αρχική του θέση ότι δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό, πίστευε πως η σύζυγός του ήταν και στοργική μητέρα και πως εάν αποδειχθούν όλα αυτά, τότε εκείνος ζούσε τόσα χρόνια με μία άλλη γυναίκα…

Κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκεται στην Πάτρα επίσης για στοχευμένες συμπληρωματικές καταθέσεις, με στοχευμένες ερωτήσεις και σε πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ήδη η Ασφάλεια έχει πάρει πολύωρη κατάθεση από την ιατροδικαστή που είχε διενεργήσει την πρώτη νεκροψία-νεκροτομή στην Ίριδα, Αγγελική Τσιόλα και θα ακολουθήσουν και άλλα πολύ στενά συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, για τα οποία υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη έρευνα.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για την Μαλένα και την Ίριδα, έχουν δείξει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν υπήρχε φαρμακευτική ουσία στον οργανισμό τους που να οδήγησε στον θάνατό τους.

Αντιθέτως όμως, το έγγραφο πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων που αναμένεται να παραδοθεί τελικά αύριο Παρασκευή στους ιατροδικαστές, οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο θάνατος των δύο κοριτσιών ενδεχομένως να οφείλεται σε ασφυξία.

Πέρα από τα ευρήματα των ηπατικών αλλοιώσεων και του πνευμονικού οιδήματος και στα δύο παιδιά (Μαλένα και Ίριδα), στην Ίριδα που είχαν οι επιστήμονες και τον εγκέφαλο, εντόπισαν και αιμορραγικές διηθήσεις, επίσης συμβατές με υποξία.

Τα σενάρια για ασφυκτικό θάνατο

Πάντως σίγουρα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η υποξία από τυχόν παθολογικά αίτια, άρα εφόσον δεν προκλήθηκε από δηλητηρίαση, θεωρείται ως μάλλον πιθανόν να κλείσει η υπόθεση με ασφυκτικό θάνατο και στις δύο περιπτώσεις δι’αποκλεισμού άλλων τυχόν περιπτώσεων και σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα ευρήματα των ιατροδικαστών.

Ο φλεβόκομβος στον οποίο είχε στηριχθεί για τον θάνατο της Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου, ως εύρημα από τις νέες ιστολογικές εξετάσεις, δεν έχει εξαιρεθεί, ωστόσο επισημαίνεται, ότι ακόμα και αν υπάρχει, παρότι τα καρδιογραφήματα ήταν αρνητικά, δεν θα μπορούσε να αποτελεί αιτία θανάτου στην παρούσα φάση, γιατί πολύ απλά, σύμφωνα με τις επιστήμονες, θα είχε οδηγήσει σε θάνατο εξ αρχής το βρέφος της οικογένειας.

Ως προς την υπόθεση της Τζορτζίνας, υπενθυμίζεται ότι στις ενδελεχείς τοξικολογικές εξετάσεις, είχε βρεθεί η κεταμίνη όχι μόνο στο αίμα της, αλλά και στα ούρα της. Δηλαδή είχε βρεθεί και η κεταμίνη και η nor-κεταμίνη που είναι ο μεταβολίτης της συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, που αποδεικνύει ότι χορηγήθηκε στο παιδί όσο ήταν ζωντανό, πρόλαβε να μεταβολίσει κάποια ποσότητα ο οργανισμός της και ο θάνατος επήλθε σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 10-15 λεπτών, που επίσης φανερώνει ότι ενδεχομένως η χορήγηση έγινε ενδοφλεβίως.

Η μόνη εκκρεμότητα τοξικολογικών εξετάσεων για την Τζορτζίνα ήταν τα τέσσερα φιαλίδια με αίμα που εστάλησαν πρόσφατα από τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε, στα οποία δεν εντοπίστηκε κεταμίνη ή άλλο ύποπτο φάρμακο, γιατί όπως εξηγούν οι επιστήμονες αυτά ελήφθησαν πιθανόν κατά την τυπική νοσηλεία και καθώς η κεταμίνη μεταβολίζεται και φεύγει γρήγορα από το αίμα αν οι αιμοληψίες έγιναν σε διάστημα που δεν είχε χορηγηθεί τίποτα, μοιραία θα έβγαιναν καθαρές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κεταμίνη εντοπίστηκε στον οργανισμό της μετά τον θάνατό της που αποδεικνύει ότι ήταν και η θανατηφόρος αιτία.

Τα επόμενα 24ωρα, έως την αρχή της ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να παραδοθεί και το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών για την Μαλένα και την Ίριδα, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και κατά συνέπεια στην εισαγγελία και έπειτα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις για το κλείσιμο αυτής της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα