Πολυνομοσχέδιο: Πώς αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων

Πολυνομοσχέδιο: Πώς αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων

Οι αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων προβλέπουν το κατώτατο όριο λειτουργίας

Αλλαγές στο ωράριο των φαρμακείων, αυστηρά πρόστιμα , ίδρυση του νέου οργάνου για την έγκριση των καινοτόμων φαρμάκων, επαναφορά των πληθυσμιακών κριτηρίων για την εγκατάσταση διαγνωστικών μηχανημάτων, αυστηροποίηση της δωρεάς οργάνων από συναισθηματικούς δότες, αλλά και σύσταση ειδικής επιτροπής στον ΕΟΠΥΥ η οποία θα δίνει το πράσινο φως για την χορήγηση φαρμάκων που δεν κυκλοφορούν ακόμη στη χώρα μας προβλέπει για τον τομέα της υγείας το πολυνομοσχέδιο με τα  προαπαιτούμενα των δανειστών για την τρίτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων προβλέπουν το κατώτατο όριο λειτουργίας.

ADVERTISING

Όπως συμφωνήθηκε με τους δανειστές τα φαρμακεία πρέπει να λειτουργούν υποχρεωτικά κατ' ελάχιστον 40 ώρες εβδομαδιαίως. 

Με απόφαση του αρμόδιου περιφερειάρχη που θα εκδίδεται έπειτα από συνεννόηση με τον φαρμακευτικό σύλλογο  οι ώρες θα κατανέμονται ανάλογα με τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.

Συμφωνήθηκε, επίσης, υποχρεωτική συμμετοχή στις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις και συνεχής λειτουργία σε μία περιοχή, προκειμένου να μην παρατηρείται το φαινόμενο φαρμακεία να ανοίγουν σε τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι και να κλείνουν τον χειμώνα.

Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται και διατάξεις που αφορούν τον νέο τρόπο αξιολόγησης των καινοτόμων φαρμάκων (Health Technology Assessment – ΗΤΑ).

Το έργο θα ασκείται από ειδική επιτροπή, η οποία θα γνωμοδοτεί προς το υπουργείο Υγείας σχετικά με το ποιά καινοτόμα φάρμακα πρέπει να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Περισσότερα στο Έθνος που κυκλοφορεί

SHARE:

24Media Network