Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ: Ζητάμε πέντε προσλήψεις για κάθε συνταξιοδότηση

O πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Πάιδας
O πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Πάιδας EUROKINISSI

Μιλώντας στο news247 στους 88,6, ο επικεφαλής της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας όχι μόνο διαφώνησε με την αναλογία 1/5 για τις προσλήψεις στο δημόσιο αλλά ζήτησε το εντελώς αντίθετο!

Oγδόντα χιλιάδες είναι οι συμβασιούχοι του δημόσιου τομέα" δήλωσε στο news247 στους 88,6 ο Γιάννης Πάιδας, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ.

Είπε επίσης ότι για την Ευρώπη αυτός είναι ένας αδιανόητος αριθμός αφού οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες "Ο κ Γαβρόγλου ανακοίνωσε 20 χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών" επεσήμανε και πρόσθεσε ότι από αυτό και μόνο αναδεικνύεται το πρόβλημα.

Σε σχέση με τη δήλωση Χατζηδάκη ανέφερε ότι το Σύνταγμα δεν λέει ότι πρέπει να απολυθούν οι συμβασιούχοι αλλά ότι δεν μπορούν να ανανεωθούν.

"Αυτό το όνειδος του δημοσίου πρέπει να τελειώσει και σε βάθος 10ετίας να πάψει να υπάρχει" σημείωσε. "Ζητάμε μονιμοποίηση μέσω ΑΣΕΠ όσων συμβασιούχων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες".

Διαφώνησε, τέλος, με την αναλογία 1/5 μιλώντας για υποστελέχωση οργανικών θέσεων από 20 έως 50% και ζήτησε πέντε προσλήψεις για κάθε μία συνταξιοδότηση την επόμενη 5ετια.

SHARE: