Προσέφυγε στο ΣτΕ η Βίκυ Σταμάτη

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Ζητά να ανασταλεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία δεν παρατείνεται η μη καταβολή των εγγυοδοσιών. Η ίδια πρέπει πλέον να καταβάλει ποσό 50.000 ευρώ

Να ανασταλεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία δεν παρατείνεται η μη καταβολή των εγγυοδοσιών, των δικαστικών παραβόλων, χρηματικών ποινών κλπ ζητά ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος ζητά να "παγώσει" εκ νέου η καταβολή εγγυοδοσιών για την αποφυλάκιση κατηγορουμένων, καθώς όπως αναφέρει, είναι αδύνατη η καταβολή εκ μέρους της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου του ποσού των 50.000 ευρώ που της έχει επιβληθεί ως περιοριστικός όρος για την αποφυλάκισή της. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως δεν έχει αλλάξει τίποτα στην τραπεζική αργία (capital controls).

Τέλος, οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη καταθέτουν και αίτηση ακύρωσης της επίμαχης ΚΥΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς  της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών», η οποία είχε παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 .

SHARE:

24Media Network