Προσφυγή κατά των POS

Προσφυγή κατά των POS
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι δικηγόροι και οι έμπορο, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική η επιβολή των πληρωμών μέσω κάρτας (POS). Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται πως το σύστημα των POS επιφέρει κέρδη στις  Τράπεζες από 1% έως 2% του τζίρου των επιτηδευματιών και αντίστοιχη μείωση του εισοδήματός τους.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας στην προσφυγή του, υπογραμμίζει πως  δικηγόρος έχει σχέση εντολής με τον εντολέα του και πως ουσιαστικά ο λήπτης των νομικών υπηρεσιών δεν είναι καταναλωτής. Παράλληλα, αναφέρει ότι η   επιβολή πρόσθετου κόστους στις συναλλαγές των δικηγόρων θα μετακυλήσει αναγκαστικά στους εντολείς τους, κίνηση που χαρακτηρίζεται “αδικαιολόγητη και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση”, η οποία δυσχεραίνει την πρόσβαση στην Δικαιοσύνη  για τους πολίτες.

Αντίστοιχα, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος προσέφυγε στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας ότι η προμήθεια των τραπεζών πλήττει τις μικρές, πολύ μικρές επιχειρήσεις και ατομικές επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη βιώνουν έντονα την οικονομική κρίση. Επίσης, επισημαίνουν πως πλέον ανοίγει π δρόμος των κατασχέσεων λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να καταβάλουν πληρωμές σε εργαζόμενους, προμηθευτές και άλλους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα