Πρωτοποριακή επέμβαση σε θύμα τροχαίου στο ΠΑΓΝΗ

Επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο Κέντρο  Ημερήσιας Νοσηλείας (Κ.Η.Ν.) "Νίκος Κούρκουλος", την Δευτέρα 30 Ιανουρίου 2017. Το Κ.Η.Ν. αποτελείται από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια, έχει συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ., δυναμικότητας  45 κλινών και είναι αναπόσπαστο μέρος του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας". Στεγάζεται στο πρώην 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ "Γεώργιος  Γεννηματάς" (επί των οδών Ασωπίου και Παράσχου πλησίον της Λεωφόρου Αλεξάνδρας) το οποίο με χρηματοδότηση της Μαριάννας Λάτση, ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε. Στο Κ.Η.Ν. "Νίκος Κούρκουλος" οι ασθενείς υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή επεμβάσεις και παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα.  Ειδικότερα, το Κέντρο διαθέτει 3 χειρουργικές αίθουσες και έχει δυναμικότητα 45 κλινών, εκ των οποίων 26 κλίνες εξυπηρετούν ογκολογικούς ασθενείς Παθολογικού Τομέα που χρήζουν χημειοθεραπείας και 19 κλίνες εξυπηρετούν ασθενείς Χειρουργικού Τομέα. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας (Κ.Η.Ν.) "Νίκος Κούρκουλος", την Δευτέρα 30 Ιανουρίου 2017. Το Κ.Η.Ν. αποτελείται από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια, έχει συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ., δυναμικότητας 45 κλινών και είναι αναπόσπαστο μέρος του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας". Στεγάζεται στο πρώην 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ "Γεώργιος Γεννηματάς" (επί των οδών Ασωπίου και Παράσχου πλησίον της Λεωφόρου Αλεξάνδρας) το οποίο με χρηματοδότηση της Μαριάννας Λάτση, ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε. Στο Κ.Η.Ν. "Νίκος Κούρκουλος" οι ασθενείς υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή επεμβάσεις και παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα. Ειδικότερα, το Κέντρο διαθέτει 3 χειρουργικές αίθουσες και έχει δυναμικότητα 45 κλινών, εκ των οποίων 26 κλίνες εξυπηρετούν ογκολογικούς ασθενείς Παθολογικού Τομέα που χρήζουν χημειοθεραπείας και 19 κλίνες εξυπηρετούν ασθενείς Χειρουργικού Τομέα. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Για πρώτη φορά στην Κρήτη έγινε ενδαγγειακή τοποθέτηση ενδομοσμεύματος σε τραυματική κάκωση θωρακικής αορτής σε 23χρονο άνδρα

Σε μία εξειδικευμένη ιατρική επέμβαση – που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη – προχώρησαν οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ σε 23χρονο άνδρα που τραυματίστηκε σε τροχαίο στη Μεσαρά.

«Η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αφορούσε την ενδαγγειακή τοποθέτηση ενδομοσμεύματος σε τραυματική κάκωση θωρακικής αορτής στον 23χρονο άνδρα, θύματος σοβαρού τροχαίου», επισήμανε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, Γ. Τασσόπουλος.

Όπως εξήγησε, ο 23χρονος είχε χτυπήσει κι έπρεπε να αποκατασταθεί η ομαλή ροή στο αίμα γι’ αυτό και μπήκε ένα μόσχευμα στην θωρακική αορτή.

«Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την εξειδικευμένη ενδαγγειακή ομάδα του ΠΑΓΝΗ, με επικεφαλής τον Καθηγητή Επεμβατικής Ακτινολογίας, κ. Δημήτριο Τσέτη και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής κ. Χρήστο Ιωάννου με την υποστήριξη του προσωπικού της ΜΕΘ ενηλίκων υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Εντατικής Ιατρικής, κου Δημητρίου Γεωργόπουλου, της Αναισθησιολογικής Κλινικής, καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ενώ παράλληλα τονίζεται ότι η συγκεκριμένη επέμβαση δεν απαιτούσε ανοιχτό χειρουργείο γι’ αυτό και ο ασθενής δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Ο 23χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξαιτίας κρανιοεγκεφαλικών και θωρακικών κακώσεων.

Πηγή: cretapost

SHARE:

24Media Network