Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος φορέας του AIDS που κατηγορείται για σκόπιμη μετάδοση της νόσου

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος φορέας του AIDS που κατηγορείται για σκόπιμη μετάδοση της νόσου
Φυλακές (φωτό αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 41χρονος φορέας του ΑΙDS κατηγορούμενος, μετά από μήνυση μιας 50χρονης πρώην συντρόφου του, για σειρά αξιόποινων πράξεων.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε την Παρασκευή (24/02) μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας Ρόδου, ένας 41χρονος φορέας του ΑΙDS κατηγορούμενος, μετά από μήνυση μιας 50χρονης πρώην συντρόφου του, για τις πράξεις της βαριάς σκοπούμενης ή μη σωματικής βλάβης σε βάρος συντρόφου, της σωματικής βλάβης ελαφρά με συνεχή συμπεριφορά κατ’ εξακολούθηση σε βάρος συντρόφου και της απειλής σε βάρος συντρόφου κατά τη διάρκεια της συμβίωσης και για παράβαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Φέρεται ειδικότερα πως ενώ γνώριζε ήδη από το έτος 2003-2004 ότι ήταν φορέας της μολυσματικής νόσου, εντούτοις ουδέποτε την ενημέρωσε.

Η 50χρονη, κατήγγειλε την 24η Αυγούστου 2022 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ότι της μετέδωσε σκόπιμα την νόσο. Κατέθεσε ακόμη ότι ήταν κακοποιητικός και εκδικητικός.

Οπως έγραψε η «Δημοκρατική», η υπόθεση έχει προσλάβει ασύλληπτες διαστάσεις καθώς ο 41χρονος έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που φέρονται να τελέσθηκαν στη Ρόδο κατά τα έτη 2018 έως και τον Φεβρουάριο του 2020.

O oροθετικός στον ιό έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για πανομοιότυπη υπόθεση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα