Ρομά του Μενιδίου: ‘Δεν είμαστε δολοφόνοι, θέλουμε δικαιοσύνη, να βρεθεί ο φονιάς’

Ρομά του Μενιδίου: ‘Δεν είμαστε δολοφόνοι, θέλουμε δικαιοσύνη, να βρεθεί ο φονιάς’

Ρομά με πανό έχουν συγκεντρωθεί στο Μενίδι και φωνάζουν πως "δεν είναι δολοφόνοι". Συλληπηθηκαν την οικογένεια του 10χρνου και ζητούν να βρεθεί ο φονιάς. "Δεν είναι λύση να μας καίνε τα σπίτια"

Αυτή την ώρα στη συμβολή των οδών Μόρνου και Μπόσδα, έξω από τα σπίτια στα οποία έχουν επικεντρωθεί αυτές τις μέρες οι έρευνες της αστυνομίας και τα οποία δέχτηκαν τις επιθέσεις το βράδυ της Κυριακής, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 50 με 100 Ρομά.

Στο σημείο έχουν απλώσει ένα μεγάλο πανό το οποίο αναφέρει “δεν είμαστε δολοφόνοι, θέλουμε δικαιοσύνη, να βρεθεί ο φονιάς”.

Μιλώντας στο News 24/7 ο Αχιλλέας Στρατής, ένας από τους Ρομά που βρίσκεται στο σημείο, συλλυπήθηκε την οικογένεια του 10χρονου και είπε πως δεν γίνεται να τους καίνε τα σπίτια. “Να βρεθεί ο δολοφόνος. Εδώ μένουν οικογένειες με μωρά παιδιά. Δεν είναι λύση να μας καίνε τα σπίτια. Ζητάμε από την αυτοδιοίκηση να λύσει το πρόβλημα. Εμείς καταδικάζουμε το γεγονός. Δεν είμαστε δολοφόνοι”.

Όπως έλεγαν αρκετοί από τους συγκεντρωμένους, μαζεύτηκαν στο σημείο γιατί φοβούνται ότι στην συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί θα ξαναδεχθούμε επιθέσεις. “Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τα σπίτια μας” έλεγαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα