Σε απολογία καλείται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Σε απολογία καλείται ο Γιάννος Παπαντωνίου
Ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαντωνίου Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας.

Σε απολογία καλείται ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται υπό δικαστικό έλεγχο στο πλαίσιο των ανακριτικών ερευνών για σειρά συμβάσεων που αφορούν σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα , η οποία έχει στα χέρια της το σύνολο των δικογραφιών που σχετίζονται με το πρόσωπο του πρώην υπουργού-από τις συμβάσεις των εξοπλιστικών μέχρι τους λογαριασμούς του στο εξωτερικό- κάλεσε τον κ. Παπαντωνίου να δώσει εξηγήσεις στις 25 Ιουλίου 2018.

Το αδίκημα που  έχει μπει στο μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί δεν είναι άλλο από την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Από την πλευρά του πάντως ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει δώσει τη συναίνεσή του προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και στην Ελβετία, καθώς ο ίδιος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη .

Ο πρώην υπουργός αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, προκειμένου ο ίδιος και οι συνήγοροί του να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα