Σε διαθεσιμότητα οι γιατροί με τα 'φακελάκια' σε 'Έλενα' και 'Αλεξάνδρα'

Σε διαθεσιμότητα οι γιατροί με τα 'φακελάκια' σε 'Έλενα' και 'Αλεξάνδρα'

Οι δύο γυναικολόγοι συνελήφθησαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα παραμονές Χριστουγέννων

Σε διαθεσιμότητα έθεσε η διοίκηση των νοσοκομείων «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα», τους δύο γιατρούς γυναικολόγους-μαιευτήρες που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω για παθητική δωροδοκία.

Οι γιατροί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία μίας 35χρονης στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία ο 65χρονος απαίτησε από την ίδια το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ για χειρουργική επέμβαση, στην οποία θα προέβαινε.

Σημειώνεται ότι αρχικά την νεαρή γυναίκα παρακολουθούσε άλλος γιατρός σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όμως επειδή η ασθενής αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις του ιδιωτικού νοσοκομείου, ο γιατρός της, της πρότεινε τον συγκεκριμένο γιατρό στο δημόσιο Νοσοκομείο "Έλενα", όπου και απευθύνθηκε η ασθενής και με το που εξετάστηκε άκουσε το … "μπουγιουρντί" που απαιτούσε ο γιατρός του ΕΣΥ για την τσέπη του. Μία τσέπη, που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είχε μεγάλο βάθος και χώρο…

Στο πλαίσιο αυτής της καταγγελίας λοιπόν, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων προσημείωσαν το παραπάνω χρηματικό ποσό και το παρέδωσαν στην 35χρονη, η οποία σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα, στο γραφείο του 65χρονου, του το παρέδωσε μέσα σε επιστολικό φάκελο.

ΙΣΑ: Οι πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά χρηματισμού

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει το «φακελάκι» και διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, με αφορμή τα δύο περιστατικά γιατρών του ΕΣΥ που συνελήφθησαν για φακελάκι.

Ζητά να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος και τιμωρία των παραβατών, μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων και καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές κάθε προσπάθεια χρηματισμού.

«Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ, αντιπαλεύουμε κάθε μορφή εμπορευματικής λειτουργίας του πολύ δε περισσότερο τις παράνομες αμοιβές-φακελάκια. Υπερασπιζόμαστε τα μέλη μας που στέκονται ακλόνητα ενάντια στο χρηματισμό και τη διαπλοκή» αναφέρει ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Επισημαίνεται επίσης, ότι οι γιατροί του ΕΣΥ με μειωμένες αποδοχές και εξαντλητικά ωράρια παρέχουν τις υπηρεσίες, με αυταπάρνηση στον πολίτη αυτής της χώρας, παραμένοντας στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, προσηλωμένοι στο καθήκον τους.

Ο ΙΣΑ καλεί την πολιτεία να διασφαλίσει αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας για την πλειοψηφία των γιατρών που στηρίζουν με αυταπάρνηση το ΕΣΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Τζακ Ποτ' με 'φακελάκια' από γυναικολόγο του 'Έλενα'

SHARE:

24Media Network