Σε κρίσιμη κατάσταση ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στο Ζευγολατιό

Σε κρίσιμη κατάσταση ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στο Ζευγολατιό

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 ΓΝΑ νοσηλεύεται, μετά από επέμβαση στον πνεύμονα, ο 35χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 33χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός στο 251 ΓΝΑ, όπου μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα με Super Puma του ΠΣ, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον θώρακα και τους πνεύμονες που έχει τα πιο κρίσιμα τραύματα.

Συνολικά τραυματίστηκαν 4 πυροσβέστες σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της Πυροσβεστικής και ένας ιδιώτης που ήταν ο αγρότης που οδηγούσε το τρακτέρ.

Ο τέταρτος πυροσβέστης από τους συνολικά 5 που επέβαιναν στην ρυμούλκα του αγροτικού όταν αυτή ανετράπη, ζήτησε αργά το απόγευμα από την Υπηρεσία του να μεταβεί σε νοσοκομείο γιατί ζαλιζόταν, μεταφέρθηκε και εκείνος στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου του έγινε οι απαραίτητες εξετάσεις, είδαν ότι τελικά δεν είχε τίποτα και αποχώρησε.

Οι υπόλοιποι δύο πυροσβέστες, ο ένας 5ετους θητείας και ο άλλος εποχικός, ο ένας υπέστη κάταγμα στο πόδι, του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και αποχώρησε το βράδυ από το Νοσοκομείο και ο άλλος που υπέστη κατάγματα στα πλευρά παραμένει και σήμερα στην Κόρινθο για νοσηλεία και ίσως εντός της ημέρας πάρει και εκείνος εξιτήριο.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, από την πρώτη στιγμή μετέβη στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και στη συνέχεια στο 251 Γ.Ν.Α. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισκέφτηκε τον τραυματία στο 251 Γ.Ν.Α., όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Π.Σ., και ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την πορεία της υγείας του τραυματία.

Το σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις έξι χθες το απόγευμα στην πυρκαγιά σε δύσβατο ορεινό σημείο και ρεματιά στον Ζευγολατιό Κορινθίας. Λόγω αδυναμίας προσέγγισης των πυροσβεστικών οχημάτων, επιστρατεύτηκε ένα τρακτέρ με ρυμούλκα και ανέβηκαν πίσω στην ρυμούλκα 5 πυροσβέστες για να μπορέσουν να προσεγγίσουν το σημείο και να ενισχύσουν τους συναδέλφους του στο πεζοπόρο τμήμα.

Κάποια στιγμή όμως η ρυμούλκα δεν πάτησε καλά, ανατράπηκε και αυτή και το τρακτέρ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν ουσιαστικά τρεις από τους πέντε πυροσβέστες αφού ο τέταρτος διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τίποτα και ο αγρότης που τους μετέφερε στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν οι πυροσβέστες επιβιβάστηκαν στην καρότσα του τρακτέρ με δική του πρωτοβουλία ή δέχτηκαν εντολή από ανώτερό τους και από ποιον και γι αυτό θεωρείται βέβαιο ότι θα διαταχθεί ΕΔΕ για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και τυχόν ευθύνες για το ατύχημα αυτό, αλλά προέχει η αντιμετώπιση πρώτα των προβλημάτων υγείας των πυροσβεστών.

Έως και 46 δασικές πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο. Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

 • Όλες οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στη Ζάκυνθο έχουν οριοθετηθεί περιμετρικά και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

• Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Λευκίμμη Αλεξανδρούπολης δεν έχει ενεργό μέτωπο ενώ οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

• Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Ζευγολατιό Κορίνθου έχει οριοθετηθεί περιμετρικά χωρίς ενεργό μέτωπο και αντιμετωπίζεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα (δείκτης κινδύνου 3) σχεδόν σε όλη την χώρα

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Λευκάδας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορίνθου, Αιτωλοακαρνανίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης, Λάρισας, Μαγνησίας, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων, Ρεθύμνου, στα νησιά Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ιθάκη, Παξοί, Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος και Ικαρία.

Η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

«Υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς:

1. Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

2. Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς αυτή θα καταφθάνει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα