Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα: Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα: Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι
Σεισμός στην Αθήνα Eurokinissi

Ο ισχυρός σεισμός που συγκλόνισε το μεσημέρι την Αθήνα και την Αττική προήλθε πιθανότητας από το δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας που δεν είχε ενεργοποιηθεί από το φονικό σεισμό του 1999, όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, αργά το βράδυ της Παρασκευής, στον απόηχο του ισχυρού σεισμού των 5,1 Ριχτερ που συγκλόνισαν την Αθήνα και την Αττική. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Μακρόπουλος δήλωσε ότι η σεισμική δραστηριότητα μέχρι στιγμής εξελίσσεται ομαλά.

Ο σεισμός προήλθε από το δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας, που δεν είχε ενεργοποιηθεί μετά το σεισμό του 1999, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις. Κάλεσε δε τους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες της ΓΓΠΣ και των αρμόδιων φορέων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΣΑΠ, Ευθύμης Λέκκας, κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν ήρεμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

“Μέχρι τώρα υπάρχει εκτόνωση σεισμικής δραστηριότητας” δήλωσε, αναφέροντας ότι έχουν σημειωθεί 40 μετασεισμοί, ένας εκ των οποίων πάνω από 4 Ρίχτερ. “Συνιστούμε ψυχραιμία και όχι πανικό. Οι πολίτες να αποφεύγουν τη φημολογία και να δίνουν βάση στις επίσημες ανακοινώσεις” τόνισε ο κ. Λέκκας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version