Εισαγγελέας: Στα “μαλακά” οι celebrities για το σουσάδικο της κόκας

Εισαγγελέας: Στα “μαλακά” οι celebrities για το σουσάδικο της κόκας

Κατά την εισαγγελική πρόταση, θα πρέπει να αθωωθούν οι τέσσερις συμμέτοχοι του εστιατορίου, ενώ στο επιεικέστερο μετατράπηκε η κατηγορία για τους υπόλοιπους διασήμους.

Την απαλλαγή των τεσσάρων που ήταν συμμέτοχοι στο εστιατόριο του Κολωνακίου, από το οποίο φέρεται να διακινούνταν ναρκωτικές ουσίες προς το ελληνικό τζετ σετ, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Πρόκειται για γνωστό παρουσιαστή, την ηθοποιό, το γιο της και έναν επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης, για τους οποίους η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως «υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους και προτείνω την απαλλαγή τους».

Αναφορικά δε για τους διάσημους πελάτες, που κατηγορούνται ότι ήταν πελάτες του κυκλώματος -ανάμεσά τους γνωστή ηθοποιός και η σύζυγος επιχειρηματία που εμπλέκεται σε άλλες ποινικές δικογραφίες- η εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη τους για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών. «Δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ιδίαν χρήση» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος για τους υπόλοιπους από τους 27 κατηγορούμενους πρότεινε την ενοχή τους, μετατρέποντας για τους περισσότερους την κατηγορία προς το επιεικέστερο. Ανάμεσά τους και ο 55χρονος ιδιοκτήτης του εστιατορίου, που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος, για τον οποίο προτάθηκε καταδίκη για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία κατά μετατροπή της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας, από τη διαδικασία προέκυψε ότι το προσδοκώμενο όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι κάτω των 75.000 ευρώ και όχι παραπάνω. Ακολουθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και στη συνέχεια η απόφαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα