Στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης 75 μαθητές Λυκείου

Στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης 75 μαθητές Λυκείου
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ---ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-- ΦΩΤΟ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Υπό έλεγχο η κατάσταση των μαθητών που νοσηλεύονται από χθες στο Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", μετά από εμφάνιση συμπτωμάτων δηλητηρίασης

Η σχολική εκπαιδευτική εκδρομή του 3ου Λυκείου Κομοτηνής στην Αθήνα μετατράπηκε σε εφιάλτη για μαθητές και συνοδούς καθηγητές όταν σχεδόν στο σύνολό τους, οι 95 μαθητές αισθάνθηκαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης λίγες ώρες μετά την άφιξή τους στην πρωτεύουσα.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 8.00 το πρωί, 24 παιδιά μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας άλλα 25 μεταφέρθηκαν στο Γεννηματά. Από τα παιδιά που μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, εισήχθησαν για ιατρική παρακολούθηση τα 7, ενώ τα υπόλοιπα παρέμειναν στους χώρους του νοσοκομείου μαζί με όσα παιδιά δεν είχαν εκδηλώσει αντίστοιχα κρούσματα,  όπου υπήρχε υποστήριξη από κοινωνικούς λειτουργούς. 
Το βράδυ της Παρασκευής η προϊσταμένη δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου, μαζί με τον διευθυντή του 3ου Λυκείου  Στρούμπα Γιάννη κάλεσαν τους γονείς για να τους ενημερώσουν για την υγεία των μαθητών, μόλις υπήρχε σαφή εικόνα από τους θεράποντες ιατρούς. Το Γεννηματά μάλιστα άνοιξε ειδική πτέρυγα όπου μεταφέρθηκαν όλοι οι μαθητές που παρουσίασαν συμπτώματα.

Ο ίδιος ο διευθυντής του νοσοκομείου, κ. Κέκκερης, είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Μαίρη Κοσμίδου για ενημέρωση. 
Η εκδρομή ολοκληρώνεται το πρωί της Κυριακής, και σύμφωνα με την κα. Κοσμίδου, όσα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους θα επιστρέψουν κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα. Όσα παιδιά δεν είναι σε θέση να επιστρέψουν ή νοσηλεύονται ακόμα, θα υπάρξει ειδική σύσκεψη, και εκ νέου ενημέρωση γονέων, το μεσημέρι του Σαββάτου ώστε να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες επιστροφής των παιδιών,  όταν είναι σε θέση να ταξιδέψουν. 

To γεγονός πήρε πανελλήνια διάσταση, όπου στο LiveNews, η συνοδός καθηγήτρια των παιδιών, Ματίνα Ζαμπατέλη ανέφερε, «ξεκινήσαμε χθες το πρωί από την Κομοτηνή για μια τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Καθ’ οδόν κάναμε τρεις στάσεις για φαγητό. Σήμερα το πρωί – το πρωί της Παρασκευής-  είχαμε τα πρώτα συμπτώματα, όπως εμετός, διάρροιες, πονόκοιλος. 23 παιδιά με 2 συνοδούς καθηγητές πήγαν στο Ιπποκράτειο οι υπόλοιποι ήρθαμε εδώ στο Γεννηματάς λίγο αργότερα γιατί είχαμε κάποια νέα κρούσματα».

Επίσης στο Νίκο Ευαγγελάτο η Μ. Παγώνη, Πρ. ΕΥΑΝΑΠ στο Γεν. Κρατικό Αθηνών δήλωσε: «Είναι σταθερή η κατάσταση των παιδιών. Τα παιδιά είναι με εισαγωγή και υπάρχει υποστήριξη από τους κοινωνικούς λειτουργούς γιατί είναι μόνα τους εδώ σε ένα ξένο περιβάλλον. Οι γονείς των παιδιών να μην ανησυχούν. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη… Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».
Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων των μαθητών για να διευκρινίσουν τα αίτια της αδιαθεσίας τους, ωστόσο μέχρι στιγμής, τα συμπτώματα παραπέμπουν σε τροφική δηλητηρίαση.

Δείτε τη δήλωση του διευθυντή του σχολείου:

(ΠΗΓΗ: xronos.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα