Ιστορική συμφωνία για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Ιστορική συμφωνία για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας
Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο για το προγραμματισμένο ραντεβού τους, στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρακολουθείστε ζωντανά τις κοινές δηλώσεις Τσίπρα - Ιερώνυμου.

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 17.53 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Ιωαννίνων Μάξιμο και Πατρών Χρυσόστομο, καθώς και τον επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο, διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου τους υποδέχτηκε ο κ. Τσίπρας.

Ως είναι προγραμματισμένο, από τις 18.00 είναι σε εξέλιξη η συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα της θρησκευτικής ουδετερότητας και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης.

Το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης απασχόλησε νωρίτερα τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, συζήτησε για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, ο Γιώργος Μαυρωτάς, αντιπρόεδρος του Ποταμιού και γραμματέας της Κ.Ο δήλωσε: «Στο Ποτάμι είμαστε υπέρ των διακριτών ρόλων μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους γιατί πιστεύουμε ότι θα δράσει επ΄ ωφελεία και των δύο και η πρόταση που θα έχουμε στη Συνταγματική Αναθεώρηση θα κινείται σε αυτό το μήκος κύματος».

Παρακολουθείστε ζωντανά τις δηλώσεις:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα