Συνελήφθησαν 37 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες

Διαμαρτυρία αποκλειστικών νοκοκόμων την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018
Διαμαρτυρία αποκλειστικών νοκοκόμων την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 EUROKINISSI

Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε τέσσερα Νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι 37 γυναίκες (32 αλλοδαπές και 5 Ελληνίδες) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο και άδεια

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, κατά το τριήμερο 7-9 Ιουνίου, από κλιμάκια αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και Αλλοδαπών, σε Νοσοκομεία της Αττικής, για τον εντοπισμό γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε τέσσερα Νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι 37 γυναίκες (32 αλλοδαπές και 5 Ελληνίδες) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας της αρμόδιας Αρχής. Επιπρόσθετα δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων.

ADVERTISING

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών, το Α.Τ. Χαϊδαρίου και το Α.Τ Ελευσίνας, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

SHARE:

24Media Network