ΤHE TAP: Το επίσημο podcast του TEDxAthens επιστρέφει με καλεσμένους και ιστορίες που θα συζητηθούν!

ΤHE TAP: Το επίσημο podcast του TEDxAthens επιστρέφει με καλεσμένους και ιστορίες που θα συζητηθούν!

Η δεύτερη σεζόν THE TAP του TEDxAthens θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27 Ιανούαριου 2023, με τον δημιουργό ντοκιμαντέρ και δημοσιογράφο Γιώργο Αυγερόπουλο να κάνει ποδαρικό στο πρώτο επεισόδιο της χρονιάς.

To TEDxAthens η πλατφόρμα ιδεών και διαλόγου, για περισσότερα από 10 χρόνια στην Ελλάδα, δίνει πρόσβαση σε νέες ιδέες και εμπειρίες σημαντικών προσωπικοτήτων του πολιτισμού, της τεχνολογίας, της οικονομίας και πολλών ακόμα κλάδων. Τώρα, «επιστρέφει» με τη δεύτερη σεζόν του “THE TAP – A TEDxAthens Podcast” και υπόσχεται να μας εμπνεύσει για ακόμη μια φορά.

Συζητήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους, θεματικές ενότητες που μας απασχολούν, απόψεις με στόχο την δημιουργία δημόσιου διαλόγου και αναστοχασμό θα είναι λίγα από αυτά που θα κερδίσει κανείς ακούγοντας το “THE TAP – A TEDxAthens Podcast”.

Η πρώτη σεζόν THE TAP ασχολήθηκε με θέματα της επικαιρότητας, αλλά και της επόμενης ημέρας – με πρόθεση την αναζήτηση της γνώσης αλλά και την καλύτερη κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει.

Μια από τις συνομιλίες που ξεχωρίζουν είναι με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη και φωτογράφο, βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Louie Psihoyos. Ο Louie μοιράζεται με την ομάδα του TEDxAthens, η οποία βρίσκεται πίσω από τα μικρόφωνα, τις απόψεις του για τη δύναμη που έχουν οι ταινίες ως μεγάφωνο κοινωνικών αλλαγών. Συζητά, μάλιστα, το πώς τα κινήματα γίνονται mainstream, ενώ αποκαλύπτει με ποιον τρόπο οι συνεργασίες του με ανθρώπους όπως οι Elon Musk, Jim Clark και Steven Spielberg τον επηρέασαν ως άνθρωπο και επαγγελματία.

Ανάμεσα στα επεισόδια, ο ακροατής μπορεί να ταξιδέψει σε διαφορετικές προσωπικές συζητήσεις και εμπειρίες, απολαμβάνοντας προσωπικότητες από ποικίλους χώρους και backgrounds όπως η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Ακίνδυνος Γκίκας, ο Θωμάς Δοξιάδης, η Λένα Φουσιτζή και πολλοί ακόμα. Όλα τα επεισόδια, πραγματοποιούνται υπό το δημιουργικό, και γεμάτο πάθος, βλέμμα της Ντίνας Αργυροπούλου, Head of Podcasts, καθώς και του Κωνσταντίνου Γέρου, Παραγωγού του ΤΗΕ TAP – A TEDxAthens Podcast.

Μπαίνοντας, λοιπόν, ενεργά στο 2023, η δεύτερη σεζόν επιστρέφει πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ, με τον δημιουργό ντοκιμαντέρ και δημοσιογράφο Γιώργο Αυγερόπουλο να κάνει ποδαρικό στο πρώτο επεισόδιο της χρονιάς. Ο Γ. Αυγερόπουλος θα μας μιλήσει για τη δική του κινηματογραφική ματιά μέσα από ανέκδοτες ιστορίες και θα θέσει καίρια ερωτήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία.

Το πρώτο αυτό επεισόδιο της νέας σεζόν θα είναι διαθέσιμο την Παρασκευή 27 Ιανούαριου 2023 και νέα επεισόδια θα ακολουθήσουν κάθε επόμενη Παρασκευή.

Βασικά μέλη της οργανωτικής ομάδας του TEDxAthens δηλώνουν: “Με το the TAP στόχος είναι να μεταφέρουμε το ύφος και την ποιότητα των TEDxTalks με ένα διαφορετικό όχημα, όπως αυτό των podcasts, και με μια νέα μεθοδολογία όπως η διάδραση ανάμεσα στον συνεντευξιαζόμενο και τον συνεντευξιαστή, ξεπερνώντας τυχόν «περιορισμούς» μιας ομιλίας”.

Απολαύστε όλα τα επεισόδια του “ΤΗΕ TAP – A TEDxAthens Podcast” στα:

  • Apple Podcasts
  • Spotify
  • Google Podcasts
  • πολλές ακόμα γνωστές πλατφόρμες Podcast

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα