Θεσπίζεται νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

ATHENS PRIDE 2014 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ATHENS PRIDE 2014 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Απάντηση στα δημοσιεύματα γύρω από το σποτ του Athens Pride εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Απάντηση γύρω από τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ζήτημα που τέθηκε με την απόρριψη του διαφημιστικού σποτ του Athens Pride από το ΕΣΡ, εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης και Διαφάνειας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως τους επόμενους μήνες η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία θα προωθηθεί προς ψήφιση, καθώς και ότι "η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου θα διασφαλίσει θεμελιώδη δικαιώματα μιας μερίδας συμπολιτών μας, σύμφωνα και με τις συστάσεις διεθνών οργανισμών".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: "Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με διαφημιστικό σποτ του Athens Pride που υποβλήθηκε στο ΕΣΡ αλλά δεν εγκρίθηκε η δωρεάν προβολή του ως κοινωνικού μηνύματος, η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιθυμεί να ενημερώσει πως η θέσπιση του νέου νομοθετικού πλαισίου για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και έχει ήδη δρομολογηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο για το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης εργάζεται εντατικά για τη σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα  μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών με ειδίκευση στα ληξιαρχικά θέματα πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στη Μάλτα για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο και τις βέλτιστες πρακτικές για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τους επόμενους μήνες η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία θα προωθηθεί προς ψήφιση. Η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου θα διασφαλίσει θεμελιώδη δικαιώματα μιας μερίδας συμπολιτών μας, σύμφωνα και με τις συστάσεις διεθνών οργανισμών. Παράλληλα, αναγκαία είναι και η ενημέρωση της κοινής γνώμης αναφορικά με την ανάγκη σεβασμού της ετερότητας και θετικές οι συναφείς δράσεις ευαισθητοποίησης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE: