Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Μιχάλη Κωσταράκου

Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Μιχάλη Κωσταράκου
H κηδεία του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκου Eurokinissi

Συγγενείς, φίλοι και στρατιωτικοί στη Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησαν σήμερα τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο

Το τελευταίο αντίο στον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ και πρώην πρόεδρο της της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο λένε σήμερα συγγενείς, φίλοι και στρατιωτικοί στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η Voria, η κηδεία τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό της Θεού Σοφίας. Παρόντες οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης της πόλης.

, , 67 , , 6 2023. ( /EUROKINISSI) Eurokinissi

 

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβας. Αγήματα του Στρατού είναι στο προαύλιο του Ιερού Ναού το οποίο έχει κατακλυστεί από στεφάνια, μεταξύ τους και αυτό που απέστειλε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 67 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο 424  Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Μιχαήλ Κωσταράκος υπήρξε αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την 1η Νοεμβρίου του 2011 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2015. Από τις 6 Νοεμβρίου 2015 μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2018 διετέλεσε πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχε τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του.

Επικήδειους εκφώνησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα και το έργο του στρατηγού Κωσταράκου.

Ο ενταφιασμός θα γίνει στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα