Θριάσιο: “Πολύμηνες λίστες αναμονής στα χειρουργεία και μεγάλες ελλείψεις προσωπικού”

Θριάσιο: “Πολύμηνες λίστες αναμονής στα χειρουργεία και μεγάλες ελλείψεις προσωπικού”
Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίας Θριάσιο ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Τα προβλήματα στη διεξαγωγή των χειρουργείων στο Θριάσιο που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών καταγγέλλουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Τι διεκδικούν.

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται τα χειρουργεία στο Θριάσιο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων.

“Σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των Χειρουργείων του Θριασίου νοσοκομείου, με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και ποιότητα ζωής εκατοντάδων ασθενών που αναμένουν να χειρουργηθούν, προκαλούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Λειτουργούν μόνο 5 από τις 13 διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες (Χειρουργεία 1ου ορόφου, Κέντρο Εγκαυμάτων και Μαιευτήριο), με αποτέλεσμα περισσότεροι από 1000 ασθενείς να είναι σε πολύμηνη αναμονή, που συχνά ξεπερνάει και τους 8 μήνες, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους επισημαίνουν: “Η απαράδεκτη κατάσταση οφείλεται στην έλλειψη αναισθησιολόγων, νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού (τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου) και καθαριστών.

Πρόσθετη αποδυνάμωση του Αναισθησιολογικού τμήματος με επιδείνωση της λειτουργίας των Χειρουργείων επιφέρει η απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ (με ημερ. 15/5/2023) για μετακίνηση ενός αναισθησιολόγου από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο σε νοσοκομείου νησιού του Αιγαίου, ενώ ακολούθησε και σχετική απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου (με ημερ. 18/5/2023), παρά την αρνητική εισήγηση της διευθύντριας του Αναισθησιολογικού τμήματος.

Για άλλη μια φορά, αντί για την ενίσχυση των νοσοκομείων με το αναγκαίο προσωπικό, επιλέγεται η μετακίνηση γιατρών, που μεταφέρει το πρόβλημα των ελλείψεων από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα στους εργαζόμενους να οφείλονται δεκάδες μέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας. Παραμένουν κενές 83 θέσεις νοσηλευτικού και μαιευτικού προσωπικού και 49 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, ενώ η κατάσταση θα χειροτερέψει αν απολυθούν οι 190 συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου”.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: “Προκήρυξη και κάλυψη των 2 κενών οργανικών θέσεων ειδικευμένων αναισθησιολόγων. Τροποποίηση του οργανισμού του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ με σύσταση 4 τουλάχιστον επιπλέον θέσεων ειδικευμένων αναισθησιολόγων, ενίσχυση του Αναισθησιολογικού και των Χειρουργείων με προσλήψεις νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Να δοθούν οι χρωστούμενες ημέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας, μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, των συμβασιούχων εργαζομένων”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα