Τον Οκτώβριο η απόφαση για την κατ' οίκον νοσηλεία του Σάββα Ξηρού

Τον Οκτώβριο η απόφαση για την κατ' οίκον νοσηλεία του Σάββα Ξηρού

Αναβάλλεται η απόφαση για την κατ' οίκον νοσηλεία Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας

Στις 14 Οκτωβρίου του 2014 θα αποφασίσει τελικά το δικαστήριο για την τύχη της αίτησης του ισοβίτη Σάββα Ξηρού, ο οποίος είχε ζητήσει κατ οίκον νοσηλεία λόγω βλάβης αποφυλάκισης.

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων, το οποίο εξέτασε τον φάκελο του Σ. Ξήρου μέσα στον οποίο, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις για τις παθήσεις του και το ποσοστό αναπηρίας του, που φθάνει το 93%, ζήτησε επιπλέον ιατρική πραγματογνωμοσύνη από τρεις καθηγητές γιατρούς, κυρίως για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και την πολιομυελίτιδα.

Οι δικηγόροι του Σάββα Ξηρού, Σπύρος Φυτράκης και Άννυ Παπαρούσου, δήλωσαν ότι είναι κατ΄αρχήν θετικό το γεγονός ότι το δικαστήριο εξετάζει ακόμα το αίτημα, ωστόσο χαρακτήρισαν «ασυνήθιστη τη σημερινή απόφαση, που καθυστερεί την τελική κρίση».

O κ. Φυτράκης δήλωσε: «Για να διερευνηθούν περαιτέρω σοβαρά ζητήματα που αφορούν την υγεία του κατηγορούμενου βεβαίως είχαμε προσκομίσει όλα τα ιατρικά δεδομένα. Θεωρώ ότι είναι μία λύση ισορροπίας εν όψει και των γνωστών πιέσεων που ασκήθηκαν προς τη Δικαιοσύνη εκ μέρους της κυβερνήσεως με τις δηλώσεις αξιωματούχων του κράτους την περασμένη φορά. Τη δέχομαι τη σημερινή εξέλιξη, ως μεσαία λύση, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω διακρίβωση των ιατρικών θεμάτων και μια ουσιαστική λύση γι αυτό που ζητούμε με την αίτησή μας, δηλαδή την κατ΄οίκον νοσηλεία».

SHARE:

24Media Network