Τους πέντε έφτασαν οι νεκροί στην Μάνδρα-Φόβοι για τους αγνοούμενους που ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί

Τους πέντε έφτασαν οι νεκροί στην Μάνδρα-Φόβοι για τους αγνοούμενους που ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί

Πάνω από 500 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική-Διακοπές στην κυκλοφορία-Βιβλικές οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μάνδρας και της Μαγούλας-Φόβοι για τους εγκλωβισμένους-Αυξάνεται διαρκώς η λίστα των νεκρών

Δυστυχώς οι φόβοι και για άλλα θύματα από αυτό το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας επιβεβαιώθηκαν αφού μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 5 νεκροί και συνεχίζονται οι έρευνες για τουλάχιστον 2-3 αγνοούμενους ακόμα με τους φόβους ότι μπορεί να αυξηθεί η λίστα των θυμάτων να είναι όλο και πιο έντονοι.

Το τελευταίο θύμα είναι μία υπερήλικη γυναίκα περίπου 90 ετών που ανασύρθηκε νεκρή και εντοπίστηκε εξωτερικά της οικίας της επί της οδού Αίαντος στην Μάνδρα. Προηγήθηκε ο εντοπισμός ενός άντρα περίπου 50 ετών που ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας – Θηβών, ένας άντρας περίπου 60-65 ετών που ανασύρθηκε νεκρός από προαύλιο χώρο επιχείρησης επί της οδού Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα Αττικής και δύο ηλικιωμένοι ένας άντρας και μία γυναίκα που ανασύρθηκαν πνιγμένοι μέσα από τα σπίτια τους επί της οδού Αγαμέμνονος και επί της οδού Κοροπούλη στην Μάνδρα, αντίστοιχα.

Οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μάνδρας και της Μαγούλας μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως βιβλικές, ενώ εκφράζονται φόβοι για τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους σε σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις που αναμένουν ακόμα βοήθεια και έχουν ανέβει στις οροφές των οχημάτων τους και στις ταράτσες των σπιτιών τους για να σωθούν από τους ορμητικούς χείμαρρους που έχουν υπερκαλύψει την περιοχή σε μία τεράστια έκταση.

Σε πλήρη συναγερμό βρίσκονται από τις 7 το πρωί Πυροσβεστική και Αστυνομία και έχουν τεθεί όλες οι Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στην Αττική σε επιφυλακή, εξαιτίας της καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μαγούλας και της Μάνδρας.

Μέχρι στιγμής από την ευρύτερη περιοχή, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 500 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια,  αυτοκίνητα και επιχειρήσεις και επιχειρεί στην περιοχή με 50 σωστικά συνεργεία και 150 άντρες.

Με δυσκολία καταφέρνει να προσεγγίσει η Πυροσβεστική σπίτια και επιχειρήσεις που έχει εγκλωβιστεί κόσμος, αφού σε πολλές περιπτώσεις είναι απλά αδύνατη η προσέγγιση ακόμα και για τα βαρέα οχήματα της Π.Υ.

Εγκλωβισμένοι είναι και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Τζόνσον στην Μάνδρα που έχει πλημμυρίσει και έχουν σπεύσει να προστατευτούν οι εργαζόμενοι σε υπερκείμενους ορόφους, αναμένοντας βοήθεια. Αυτή δυστυχώς η εικόνα αφορά την πλειονότητα των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ακόμα και μαθητές απεγκλωβίστηκαν από τα παράθυρα σχολικού λεωφορείου.

Από τις Αρχές παρακαλούνται όσοι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να μην μετακινηθούν προς την περιοχή για την διευκόλυνση τους και την διευκόλυνση του έργου της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 39ο χλμ., στη Νέα Πέραμο. Προβλήματα επίσης παρουσιάζονται και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά και την μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ από το 33ο χλμ., μέχρι το 34ο χλμ., διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Σε εκτροπές στην κυκλοφορία έχει προχωρήσει η Τροχαία στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω διακοπής της κυκλοφορίας στο 15ο χλμ. στο ύψος του Ασπροπύργου και στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 21ο χλμ., στον κόμβο Παραδείσου Ελευσίνας και στο ρεύμα προς Κόρινθο και στο 24ο χλμ., στο κόμβο Μάνδρας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Πρόσθετα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 2ο χλμ., στης Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών στην Αγία Σωτήρα της Μάνδρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα