Τρεις ζώνες ελέγχου από την ΕΛ.ΑΣ για να εμποδιστούν τα τρακτέρ

Τρεις ζώνες ελέγχου από την ΕΛ.ΑΣ για να εμποδιστούν τα τρακτέρ
Διαμαρτυρία αγροτών στο μπλόκ της Μελούνας στην λάρισα, με ρίψη κρασιού και τσίπουρου στο οδόστρωμα, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη. Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για να εμποδίσει τους αγρότες να κατεβάσουν τρακτέρ στην Αθήνα. Εφόσον και αν καταφέρουν κάποιοι να περάσουν από τα μπλόκα των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων και της Τροχαίας θα αντιμετωπίσουν τρεις ζώνες ελέγχου της ΓΑΔΑ που συνεχώς θα αυστηροποιούνται

Τουλάχιστον 6.000-7.000 αστυνομικοί στην Αττική και ολόκληρες οι δυνάμεις των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων θα ριχτούν στην αυριανή …αντιπαράθεση όπως όλα δείχνουν με τους αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, μετά από συνεχόμενες συσκέψεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στην ΓΑΔΑ, οι επιτελείς της Αστυνομίας κατέληξαν στη οριστική στρατηγική που θα ακολουθήσουν έναντι των αγροτών, αφού δυστυχώς ο κλήρος από την πολιτική ηγεσία και η «καυτή πατάτα» του αγροτικού έπεσε στα δικά τους χέρια…

Αρχικά, οι εντολές που έχουν δοθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας από Βορρά προς Νότο και από Δύση προς Ανατολή, είναι οι κατά τόπους αστυνομικές δυνάμεις αρχικά να επιχειρήσουν να εμποδίσουν την κάθοδο των τρακτέρ στο εθνικό οδικό δίκτυο με κατεύθυνση την Αθήνα.

Εφόσον αυτό δεν καταστεί εφικτό σε όλες τις περιπτώσεις, τότε ο κλήρος θα πέσει στις κατά τόπους Τροχαίες Αυτοκινητοδρόμων που ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα προσπαθούν να εμποδίσουν την διέλευση των τρακτέρ από τους αυτοκινητοδρόμους.

Εφόσον, οι αγρότες που θα βρίσκονται εποχούμενοι σε τρακτέρ καταφέρουν παρά τα όσα αρχικά εμπόδια να προσεγγίσουν τις εισόδους της Αττικής, τότε σε αυτές θα δουν μπροστά τους τις τρεις ζώνες ελέγχου και μπλόκων που αποφασίστηκαν να δημιουργηθούν.

Συγκεκριμένα, πρώτα και με το που εισέλθουν και αν εισέλθουν τρακτέρ εντός των ορίων του Νομού Αττικής, περιπολικά της Τροχαίας θα προειδοποιούν τους αγρότες πως είναι παράνομο να συνεχίσουν.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα, στα Διόδια Ελευσίνας, Αφιδνών, στο Λιμάνι του Πειραιά και στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής, οι αγρότες θα συναντήσουν την δεύτερη ζώνη ελέγχου, η οποία αρχικά θα αποτελείται από τροχονόμους που θα προειδοποιούν τους αγρότες για την απαγόρευση εισόδου, ενώ πίσω τους θα είναι παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ για κάθε ενδεχόμενο.

Στις παράπλευρες των μπλόκων της Αστυνομίας θα βρίσκονται σε ετοιμότητα κλούβες των ΜΑΤ για να τοποθετηθούν ως φραγμοί στα τρακτέρ και εφόσον οι αγρότες πραγματοποιήσουν τις απειλές τους πως θα στηθούν νέα μπλόκα στα σημεία που θα ακινητοποιηθούν τα τρακτέρ, αυτό δύναται να οδηγήσει σε σύγκρουση για απομάκρυνση των τρακτέρ από τους δρόμους.

Όσοι θα εισέλθουν με πούλμαν και Ι.Χ. για το συλλαλητήριο στην Αθήνα δεν θα εμποδιστούν, όμως από την Πλατεία Βάθη, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας τους μέχρι την Πλατεία Συντάγματος θα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που θα συνοδεύουν την πορεία. Αυτή θα είναι η τρίτη ζώνη που θα αναπτυχθούν οι αστυνομικές δυνάμεις της Αττικής.

Το πρώτο «στοίχημα» θα δοθεί σήμερα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις 9 το βράδυ στα Λιμάνια των Χανίων και του Ηρακλείου απ’ όπου θα αποπλεύσουν συνολικά τρία πλοία της γραμμής για Πειραιά, τα οποία θα μεταφέρουν τους αγρότες της Κρήτης. Ήδη και μετά από συνεννόηση της κυβέρνησης με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες έχει αποφασιστεί να μην κόψουν εισιτήρια για τρακτέρ, παρά μόνο για επιβάτες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αγρότες της Κρήτης αναμένεται εξ ανάγκης να πειθαρχήσουν με εξαίρεση ένα μικρό μπλόκο από το Οροπέδιο Λασιθίου που διαθέτει περίπου 30 τρακτέρ και οι αγρότες θέλουν να δοκιμάσουν να εισέλθουν στο λιμάνι του Ηρακλείου με αυτά και να επιβιβαστούν με αυτά. Από την πλευρά τους οι τοπικές Αρχές δεν προτίθενται να το επιτρέψουν αυτό.

Αύριο την σκυτάλη, παίρνουν χρονικά οι Πελοποννήσιοι από τον Ισθμό της Κορίνθου και θα ακολουθήσουν οι Στερεοελλαδίτες, οι Θεσσαλοί, οι Μακεδόνες και οι Θρακιώτες, ώστε διαδοχικά από το πρωί που θα ξεκινήσουν όλοι από τα μπλόκα τους μέχρι και το πολύ 4-5 το απόγευμα να έχουν όλοι συγκεντρωθεί στην Πλατεία Βάθη απ’ όπου και θα ξεκινήσουν την πορεία τους για το Σύνταγμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα