Τρίκαλα: Προβλήματα από την κακοκαιρία – 180 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική

Τρίκαλα: Προβλήματα από την κακοκαιρία – 180 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική
trikalain

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα και συνεχίζουν να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, η οποία επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σοβαρά προβλήματα και έντονη πλημμύρα προκλήθηκε στα Τρίκαλα από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Από χθες το μεσημέρι που ξεκίνησε το φαινόμενο έως και σήμερα νωρίς το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 180 κλήσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 85 αντλήσεις υδάτων, 13 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων εννέα από οχήματα που ακινητοποιήθηκαν και τέσσερα από οικίες καθώς και τρεις κοπές δέντρων.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και συνεχίζουν να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε χθες, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για σήμερα Πέμπτη (04-05-2023) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, καθώς και ισχυρούς ανέμους, στο Ιόνιο (πλην της περιοχής της Κέρκυρας) έως και το απόγευμα.

Για πληροφορίες αναφορικά με την προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα