‘Τζακ Ποτ’ με ‘φακελάκια’ από γυναικολόγο του ‘Έλενα’

‘Τζακ Ποτ’ με ‘φακελάκια’ από γυναικολόγο του ‘Έλενα’
Protest by hospital staff Genimatas, Agios Dimitrios and AHEPA in Thessaloniki. April 11, 2013. / , . 11 2013. SOOC

Για ένα "φακελάκι" τον έπιασε το Εσωτερικών Υποθέσεων, άλλα τρία του βρήκε στις τσέπες του… "Δάγκωνε" ακόμα και ασθενείς που βρίσκονταν σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση

Μπέρδεψε τον όρκο του υποκριτή με του …Ιπποκράτη ένας 65χρονος γιατρός-γυναικολόγος του Νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου” αφού σύμφωνα με την έρευνα “δάγκωνε” ακόμα και ασθενείς που βρίσκονταν σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη ο επίορκος γιατρός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία μίας 35χρονης στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία ο 65χρονος απαίτησε από την ίδια το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ για χειρουργική επέμβαση, στην οποία θα προέβαινε.

Σημειώνεται ότι αρχικά την νεαρή γυναίκα παρακολουθούσε άλλος γιατρός σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όμως επειδή η ασθενής αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις του ιδιωτικού νοσοκομείου, ο γιατρός της, της πρότεινε τον συγκεκριμένο γιατρό στο δημόσιο Νοσοκομείο “Έλενα”, όπου και απευθύνθηκε η ασθενής και με το που εξετάστηκε άκουσε το … “μπουγιουρντί” που απαιτούσε ο γιατρός του ΕΣΥ για την τσέπη του. Μία τσέπη, που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είχε μεγάλο βάθος και χώρο…

Στο πλαίσιο αυτής της καταγγελίας λοιπόν, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων προσημείωσαν το παραπάνω χρηματικό ποσό και το παρέδωσαν στην 35χρονη, η οποία σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα, στο γραφείο του 65χρονου, του το παρέδωσε μέσα σε επιστολικό φάκελο.

Άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων επενέβησαν και συνέλαβαν τον 65χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο παραπάνω επιστολικός φάκελος με προσημειωμένο χρηματικό ποσό, 150 ευρώ.

Μόλις τον έψαξαν όμως οι αστυνομικοί χτύπησαν το “τζακ ποτ” αφού “έβρεξε” φακελάκια και στις τσέπες τους ανακάλυψαν ακόμα τρεις φακέλους από άλλους ασθενείς που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.750 ευρώ.

Ο συλληφθείς επίορκος γιατρός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διερευνάται η προέλευση των κατασχεθέντων χρηματικών ποσών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα