Βίντεο από τις κόντρες της Βάρκιζας. Οδομαχίες ΜΑΤ - κουκουλοφόρων

Βίντεο από τις κόντρες της Βάρκιζας. Οδομαχίες ΜΑΤ - κουκουλοφόρων

Πέρα από τις 30 συλλήψεις για τα επεισόδια στις κόντρες της Βάρκιζας, βεβαιώθηκαν και 197 παραβάσεις. Ανάμεσα στους παραβάτες και ένας μοτοσικλετιστής, του οποίου κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τη νύχτα η Λ. Αθηνών-Σουνίου στην Βάρκιζα, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση για την αποτροπή τέλεσης αυτοσχέδιων αγώνων στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

“Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες ειδική εξόρμηση στην περιοχή του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού, με τη συνδρομή των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) καθώς και αστυνομικών δυνάμεων των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής”, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.

Συνολικά διενεργήθηκαν 320 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 197 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 15 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις ( 10 σε βαθμό πλημμελήματος και 5 σε βαθμό πταίσματος) ως εξής:

Επικίνδυνοι ελιγμοί: 11

Οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού: 4

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 4

Υπέρβαση ανώτατου ορίου ταχύτητας: 1

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 6

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 12

Στέρηση άδειας οδήγησης: 9

Χρήση κινητού τηλεφώνου: 17

Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου Οχήματος: 3

Ανασφάλιστα: 5

Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 125

Συνελήφθη ένας 30χρονος Έλληνας, οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, διότι κατελήφθη να ενεργεί συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, να οδηγεί χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού και να διαταράσσει με πρόθεση την ασφάλεια της συγκοινωνίας σε οδό. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε και μηχανισμός μαγνητοσκόπησης (κάμερα), που ήταν τοποθετημένος επί του προστατευτικού κράνους του ως άνω οδηγού και ο οποίος κατέγραφε εν κινήσει τα όσα διαδραματίζονταν.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 47 άδειες ικανότητας οδήγησης, 39 άδειες κυκλοφορίας και 26 πινακίδες κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, ομάδα 400 περίπου ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στην περιοχή της Βάρκιζας, προκειμένου να παρακολουθήσουν αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων, επιτέθηκαν με ρίψεις μολότοφ, κροτίδων, φωτοβολίδων, καπνογόνων, φρεατίων ύδρευσης και πετρών στις αστυνομικές δυνάμεις που λάμβαναν μέτρα Τάξης στο σημείο. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί.

Βίντεο από τις κόντρες της Βάρκιζας. Οδομαχίες ΜΑΤ - κουκουλοφόρων

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν 30 άτομα, που συμμετείχαν στις προαναφερόμενες επιθέσεις. Πρόκειται για 29 Έλληνες (μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος) και ένας Γεωργιανός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πετροπόλεμος και χημικά σε κόντρες στη Βάρκιζα

ΕΔΕ για τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που φαίνονται να χτυπούν νεαρούς στη Βάρκιζα

SHARE:

24Media Network