Βόμβα Ακρίτα: Στην εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη εμπλέκεται πρωτοκλασάτος Κρητικός βουλευτής

Βόμβα Ακρίτα: Στην εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη εμπλέκεται πρωτοκλασάτος Κρητικός βουλευτής

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η Έλενα Ακρίτα, απευθυνόμενη στον ίδιο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, σχετικά με την υπόθεση της εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε Έλενα Ακρίτα μέσα από τη στήλη της στην εφημερίδα Τα Νέα, σχετικά με την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η γνωστή δημοσιογράφος και σεναριογράφος καταγγέλλει πως στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται γνωστός πολιτικός άνδρας. “Ένας ‘πρωτοκλασάτος’ Κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν ‘τα παιδιά’ από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία” αναφέρει χαρακτηριστικά και διερωτάται:

“Γιατί κανείς δεν τον κατονομάζει; Ποιος τον καλύπτει και γιατί; Προσωπικά – μετά από δημοσιογραφική έρευνα – είμαι 90% βέβαιη για την ταυτότητα του: Το υπόλοιπο 10% δυστυχώς με εμποδίζει να το δημοσιοποιήσω. Θα βγει στη σέντρα ο κύριος αυτός;”.

Διαβάστε ακόμα: Θρίλερ με την εξαφάνιση του φοιτητή στα Ιωάννινα. Ήταν θύμα “bullying”

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Έλενας Ακρίτα

“Κύριε υπουργέ Δημόσιας Τάξης,

Τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και τα μάτια σας! Απευθύνομαι σε σας γιατί:

– Είστε υπεύθυνος για τις έρευνες, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης.

– Είστε πανεπιστημιακός δάσκαλος. Πρύτανης και καθηγητής Εγκληματολογίας – συνεπώς άριστος γνώστης του αντικειμένου.

– Είστε γονιός.

– Έχετε ερευνήσει σε βάθος το θέμα. Στο άρθρο σας «Ενδοσχολική βία: Χωρίς όρια και χωρίς ορίζοντα;» στο site της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των άλλων επισημαίνετε:

«Στη χώρα μας το πρόβλημα της σχολικής βίας αναζωπυρώθηκε τόσο με την τραγική υπόθεση του Αλεξ όσο και με τη βιντεοσκόπηση “βιασμού” μαθήτριας στην Αμάρυνθο»

Για όλους αυτούς τους λόγους ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου μαζί σας, που αφορούν την τραγωδία του νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη, με άγνωστο – μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες – τέλος.

1. Θέλω να πιστεύω πως οι έρευνες δεν έχουν αφεθεί μόνο στην αγαπητή και άξια συνάδελφό μου Αγγελική Νικολούλη. Ούτε μόνο σε μας τους πολίτες που πάμε σουπερμάρκετ και κοιτάμε δεξιά, αριστερά μήπως και δούμε το παλικάρι.

2. Έχει κινητοποιηθεί και σε ποιον βαθμό η Αστυνομία; Αλήθεια, όοοολοι αυτοί οι ένστολοι που ανά δεκάδες φυλάνε τα σπίτια του κάθε απίθανου πολιτικού και δημοσιογράφου (πολλοί εκ των οποίων μια χαρά μπορούν να πληρώσουν φρουρούς απ’ την τσέπη τους) έχουν ΗΔΗ αποσπαστεί για να επιστρέψουν στην υπηρεσία του πολίτη; Και εν προκειμένω, στη διαλεύκανση της υπόθεσης;

Διαβάστε ακόμα: Έκκληση Νικολούλη: Ψάξτε γύρω από τη σχολή για τον Γιακουμάκη. Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο φοιτητή

3. Οι βασανιστές του παλικαριού μιλάνε για «πλάκες», «καψώνια» κι άλλα χαλαρά. Μετέτρεψαν ένα ευαίσθητο, τρομαγμένο, ευάλωτο παιδί σε ανθρώπινο τζουκ μποξ (του πέταγαν κέρματα για να τραγουδάει και να το ξεκλειδώσουν από την ντουλάπα όπου το φυλακίζανε). Το βασάνισαν, το διαπόμπευσαν, το ξεφτίλισαν, το οδήγησαν στους δρόμους να εκλιπαρεί για μια μπουκιά ψωμί, για ένα εισιτήριο να φύγει όσο πιο μακριά μπορεί, για ένα χέρι βοήθειας που δεν απλώθηκε ποτέ.

4. Τι προβλέπει ο νόμος για τους βασανιστές του, κύριε υπουργέ; Ποια η ποινή τους αν βρεθεί το παιδί – και ποια η ποινή τους αν κάτι τραγικό (ούτε να το ξεστομίσω δεν μπορώ) προκύψει;

5. Ενώ η ΕΔΕ είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης δήλωσε: «Δεν με πείθει το σενάριο bullying. Κανένας δεν έχει καταθέσει επίσημα ότι ο Βαγγέλης είχε πέσει θύμα bullying. Ολοι μιλάνε με γενικότητες». Θα ερευνηθούν σε βάθος τα στοιχεία που οδηγούν τον κ. Τρομπούκη σε αυτό το συμπέρασμα;

6. Όλοι όσοι «μιλάνε με γενικότητες» και δεν καταθέτουν ευθέως εναντίον των βασανιστών, βάσει νόμου είναι συνεργοί; Οι «μάρτυρες» που δεν «μαρτυρούν» γιατί φοβούνται έχουν κάποιο ποσοστό ευθύνης; Η ερώτησή μου δεν είναι ρητορική. Ειλικρινά προσπαθώ να διακρίνω τα όρια ανάμεσα στην παθητικότητα και στη «διά της σιωπής» ενεργή συμμετοχή.

Διαβάστε ακόμα: Βγαίνουν στο δρόμο για να βρουν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Και τέλος – ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

7. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται γνωστός πολιτικός άνδρας. Ένας πρωτοκλασάτος κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μη διώξουν «τα παιδιά» από τη σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία.

Τι θα γίνει με αυτόν τον τύπο; Γιατί κανείς δεν τον κατονομάζει; Ποιος τον καλύπτει και γιατί; Προσωπικά – έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα – είμαι 90% βέβαιη για την ταυτότητά του: το υπόλοιπο 10% δυστυχώς με εμποδίζει να το δημοσιοποιήσω.

Θα βγει στη σέντρα ο κύριος αυτός; Και το πιο σημαντικό: Αν – ο μη γένοιτο – έχει συμβεί κάτι στο παλικαράκι, έχει ποινικές ευθύνες ως ηθικός αυτουργός ή όπως αλλιώς το λέτε εσείς οι νομικοί, τέλος πάντων;

Αφήνω τους γονείς απέξω και διατυπώνω όσο μπορώ πιο προσεκτικά την επόμενη πρότασή μου, γιατί πολλά ακούγονται και γράφονται. Ίσως – ΙΣΩΣ – στο οικογενειακό περιβάλλον κρύβεται η εξήγηση γιατί το παιδί δεν στράφηκε στο σπίτι του να ζητήσει βοήθεια. Αλλά ας μην το προχωρήσω άλλο. Δεν παύουν να είναι γονείς και σέβομαι τον πόνο και την αγωνία τους. Τις όποιες ευθύνες – Αν – ΑΝ – υπάρχουν, ας τις βρουν εκείνοι με τη συνείδησή τους.

Διαβάστε ακόμα: Οι απαντήσεις από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τον αγνοούμενο φοιτητή

Κύριε Πανούση, οι απαντήσεις στα ερωτήματα αφορούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Γιατί ο Βαγγέλης είναι το παιδί όλων μας. Το δικό μου παιδί. Το δικό σας παιδί. Κι όπως σωστά γράψατε στο άρθρο σας:     

«Υποβαθμισμένη ζωή, υποβαθμισμένο σχολείο, υποβαθμισμένα όνειρα, κοινωνικός αποκλεισμός, ανασφαλής ζωτικός χώρος επιβίωσης, πανοπτική κοινωνία γενικής και ειδικής παρακολούθησης όλα αυτά και όλοι αυτοί τους κρύβουν τον ήλιο του μέλλοντός τους.

Και – ως γνωστόν – χωρίς φως (ή προσδοκία φωτός) χάνει την αξία του οποιοσδήποτε αγώνας (στην τάξη ή και στη ζωή)».

Εν αναμονή της απάντησής σας – ευχαριστώ εκ των προτέρων”.

Διαβάστε ακόμα την απάντηση του Γιάννη Πανούση στην επιστολή της Έλενας Ακρίτα

Πηγή: Τα Νέα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα