Ξεκίνησε εργασίες ο Μετροπόντικας "Ιππόδαμος" του Πειραιά

Ξεκίνησε εργασίες ο Μετροπόντικας "Ιππόδαμος" του Πειραιά

Τι ανακοίνωσε η εταιρεία "Αττικό Μετρό" για τις διεργασίες διάνοιξης της σήραγγας του Μετρό στον Πειραιά

Το Μηχάνημα Διάνοιξης της σήραγγας του Μετρό (ΤΒΜ), ο Μετροπόντικας "Ιππόδαμος" ξεκίνησε την Τετάρτη τη λειτουργία του από το φρέαρ εκκίνησης της Αγίας Βαρβάρας, με στόχο την διάνοιξη της σήραγγας της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, ο "Ιππόδαμος" πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο μεγάλο αρχαίο Έλληνα πολεοδόμο. "Στοιχεία του Ιπποδάμειου συστήματος της αρχαίας πόλης του Πειραιά αποκαλύπτει η εκτελούμενη στο πλαίσιο του Έργου του Μετρό αρχαιολογική έρευνα στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου. Οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας ξεκινούν εμπρόθεσμα, όπως προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα του Έργου και αυτό κατέστη δυνατό χάρη στις μεγάλες προσπάθειες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, της κατασκευάστριας Κοινοπραξίας του Έργου και κυρίως όλων των εργαζομένων που πέτυχαν σε χρόνο ρεκόρ τη συναρμολόγηση του Μηχανήματος", σημειώνει η εταιρία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασιών, αφού διανύσει 6,5χλμ. και περάσει από τους υπό κατασκευή σταθμούς "Αγία Βαρβάρα", "Κορυδαλλός", "Νίκαια", "Μανιάτικα", "Πειραιάς" και "Δημοτικό Θέατρο", όπου επίσης τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη, θα ολοκληρώσει την κατασκευή της σήραγγας σε περίπου 2,5 χρόνια. 

"Η εκκίνηση σήμερα του μετροπόντικα από την Αγία Βαρβάρα προς τον Πειραιά σηματοδοτεί την ύπαρξη μιας Ελλάδας που δουλεύει, παράγει και μπορεί να ελπίζει. Είναι επίσης μια σημαντική μέρα για τις δυτικές συνοικίες της Αττικής και τον Πειραιά.Τα μεγάλα έργα αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας". δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος.

"Ένα ακόμη μεγάλο Έργο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει τον Πειραιά με το Λιμάνι του και θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους όλων των δήμων όπου κατασκευάζονται οι νέοι σταθμοί", σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Χρήστος Τσίτουρας.

SHARE:

24Media Network