Υπόθεση βιασμού 11χρονης: Ξεκίνησε η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας

Υπόθεση βιασμού 11χρονης: Ξεκίνησε η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας
Εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού 11χρονης από τον προπονητή της INTIME NEWS

Κεκλεισμένων των θυρών καταθέτει η καταγγέλλουσα στη δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της 11χρονης αθλήτριάς του. Έκλαιγε ακατάπαυστα κατά την ανάγνωση του βαρύτατου κατηγορητηρίου σε βάρος του.

Ξεκίνησε εκ νέου και πάλι η δίκη κατά του προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό της 11χρονης αθλήτριάς του. Η καταγγέλλουσα καταθέτει κεκλεισμένων των θυρών.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρέθηκαν και οι δύο πλευρές, με τη νεαρή καταγγέλλουσα να δηλώνει έτοιμη να καταθέσει. Αυτό άλλωστε και συνέβη, καθώς εντός της δικαστικής αίθουσας παρέμειναν ο κατηγορούμενος, ο οποίος εδώ και 16 μήνες είναι προφυλακισμένος, και οι δικηγόροι των δυο πλευρών.

Ακατάπαυστα έκλαιγε ο κατηγορούμενος κατά την ανάγνωση του βαρύτατου κατηγορητηρίου που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ενώ οι γονείς τους ήταν φανερά αναστατωμένοι.

Κεκλεισμένων των θυρών

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της δικηγόρου Κλειώς Παπαπαντολέων να μη δοθεί δημοσιότητα στην κατάθεση της εντολέως της για να προστατευθεί η ψυχική της υγεία. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα ως προς την κατάθεση και το σχολιασμό των δικηγόρων που θα ακολουθούσε, “μόνο και μόνο για την ψυχική ταλαιπωρία της παθούσας“.

Αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου ο κατηγορούμενος τοποθετήθηκε επ’ αυτού μέσω των συνηγόρων του. “Για την πράξη του βιασμού διατυπώνει ισχυρισμό πλήρους άρνησης της κατηγορίας. Ομολογεί πλήρως τις άλλες δύο πράξεις, τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Με σαφή γνώση της ηλικίας”, τόνισε ο εκ των συνηγόρων του, Θεόδωρος Μαντάς και πρόσθεσε ότι δεν υφίσταται από την πλευρά της υπεράσπισης ισχυρισμός συναίνεσης από την πλευρά του θύματος.

“Δεν νοείται συναίνεση σε βιασμό. Δεν έχουμε τέτοιον ισχυρισμό. Ο ανήλικος, ακριβώς λόγω της ανηλικότητάς του, δεν έχει τη βούληση να συναινέσει. Έχουμε ανήλικο, τελείωσε η ιστορία”, ήταν τα λόγια του συνηγόρου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα