Υρώ Μανέ: Η “Ρένα” του Κορτώ είναι η Ελλάδα

Υρώ Μανέ: Η “Ρένα” του Κορτώ είναι η Ελλάδα
Adamantia Vasili , Manto Vasili Photography , All Rights Reserved

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Χωρίς Copy Paste» με τον Πάνο Τουμάση και την Ειρήνη Ορφανίδου, για την επιτυχία της θεατρικής παράστασης που πρωταγωνιστεί, τους συμβολισμούς που κρύβει καθώς και για την περιοδεία που ξεκινά στις 24/6.

Το θεατρικό έργο “Ρένα” που βασίζεται στο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ξεκινά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Η πρωταγωνίστρια Υρώ Μανέ ήταν αυτή που είχε την ιδέα να μεταφέρει το βιβλίο στο θέατρο. Με αφορμή την παράσταση, η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Χωρίς Copy Paste» με τον Πάνο Τουμάση και την Ειρήνη Ορφανίδου στο Ραδιόφωνο του News 24/7 στους 88,6.

“Διάβασα το έργο, μου άρεσε πάρα πολύ, απευθύνθηκα στον Κορτώ, μου εμπιστεύτηκε το έργο και μου είπε να το κάνω όπως και όπως νομίζω. Μετά πήγα στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, το αγκάλιασε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής ο Νίκος ο Διαμαντής, οι παραγωγοί οι αδελφοί Γεώργα που το στήριξαν και αυτοί με αγάπη και φτάσαμε να κάνουμε την παράσταση μας η οποία όπως λέμε εμείς “έσκισε” και τώρα την πάμε βόλτα”, είπε χαρακτηριστικά η Υρώ Μανέ.

“Η Ρένα είναι ένα μαγικό πρόσωπο, είναι μία γυναίκα που έχει δύναμη και αισιοδοξία και χαρά για τη ζωή… Έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου και δεν το έχει βάλει κάτω… Όταν διάβασα εγώ το βιβλίο, η αίσθηση που είχα είναι ότι σχεδόν ταύτισα τη Ρένα που είναι πολύπαθη, ταλαιπωρημένη αλλά συνεχίζει να ζει και να αισιοδοξεί, με την Ελλάδα ” , ήταν τα λόγια της πρωταγωνίστριας για την ηρωίδα της παράστασης, ενώ στάθηκε στη θερμή υποδοχή του κοινού. “Έφτασα να νιώθω λίγο αμήχανα επειδή δεν μπορούσα να φύγω από την σκηνή από το χειροκρότημα”, ανέφερε η Υρώ Μανέ .

Αυτή η ζεστή ανταπόκριση του κόσμου και η επιθυμία του θεατρόφιλου κοινού που ζει εκτός Αττικής να δει τη “Ρένα”, ήταν η αφορμή να πάρει την απόφαση η Υρώ Μανέ για την περιοδεία της παράστασης, η οποία ξεκινά στις 24 Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα