Ζήτημα ζωής για τα θέατρα Βράχων στον Άρειο Πάγο

Ζήτημα ζωής για τα θέατρα Βράχων στον Άρειο Πάγο

Την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου για παραχώρηση μεγάλης έκτασης του Λόφου Κοπανά, όπου ανήκουν και τα Θέατρα Βράχων, ζήτησαν οι αντιπροσωπείες των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού. Μεγάλη κινητοποίηση για τον δημόσιο χαρακτήρα μιας μοναδικής κοιτίδας πολιτισμού και αθλητισμού σε ολόκληρη την Αθήνα

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκαν την Τετάρτη (4/5) το πρωί οι αντιπροσωπείες των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, καθώς ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης για την απόφαση του Εφετείου, η οποία παραχωρεί σε ιδιώτες, μεγάλη έκταση του δημοσίου στην περιοχή του Λόφου Κοπανά. Εκεί όπου βρίσκονται τα θέατρα Βράχων αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις σε μια μοναδική -για τα δεδομένα της Αθήνας- κοιτίδα πολιτισμού και αθλητισμού.

Το διαδημοτικό Φεστιβάλ "Στη σκιά των Βράχων" που γίνεται κάθε χρόνο αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς, όπως ήθελε άλλωστε ο οραματιστής Μίνως Βολανάκης, όταν στη δεκαετία του 80, έφερε το θέατρο μέσα στα νταμάρια. Η πρόσφατη απόφαση του εφετείου, που ξεψάχνισε το ... οθωμανικό δίκαιο, τα τεσσαρούφ, τα βακούφια, τα μούλκια και τα μεριγιέ, αποδίδει ένα μεγάλος μέρος της έκτασης σε ιδιώτες, θέτοντας σε κίνδυνο το δημόσιο χαρακτήρα ενός τόπου ψυχαγωγίας, άθλησης και πολιτισμού.

Από το πρωί μετέβησαν στον Άρειο Πάγο ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, οι Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, οι βουλευτές Νότιου τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Παπάς, Ραλλία Χρηστίδου και Γιάννης Μουζάλας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολλοί βυρωνιώτες - βυρωνιώτισες και εργαζόμενοι από το δήμο, που έμεινε κλειστός για να μπορούν όσοι το επιθυμούσαν να μεταβούν στη συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο με τα λεωφορεία του δήμου.

Ζήτημα ζωής για τα θέατρα Βράχων στον Άρειο Πάγο

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, είπε προς τους συγκεντρωμένους, που βρισκόταν έξω από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο: "Είχαμε την ευκαιρία από την πλευρά μας να αναπτύξουμε τα επιχειρήματα του Δήμου Βύρωνα και το ίδιο έγινε και από την πλευρά του Δήμου Δάφνης - Υμηττού.

Πρέπει να πούμε ότι σε αυτόν το βαθμό δεν κρίνεται η υπόθεση επί της ουσίας. Το αρμόδιο πενταμελές τμήμα του Αρείου Πάγου, με βάση και τις γραπτές εισηγήσεις που καταθέσαμε, θα αποφασίσει αν η απόφαση του Εφετείου ήταν σωστή ή αν θα πρέπει να κριθεί και πάλι από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Η απόφαση αναμένεται μέσα σε ένα διάστημα από έξι μήνες έως ένα χρόνο.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια δύσκολη υπόθεση, είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας ικανοποιήσει όλους και θα είναι προς όφελος της κοινωνίας των δήμων μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς ο χώρους του λόφου Κοπανά αποτελεί μια όαση αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού για ολόκληρη της Αττική".


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θέατρο, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network