14χρονη αποστομώνει την αντιεμβολιάστρια μάνα της με την καλύτερη απάντηση

14χρονη αποστομώνει την αντιεμβολιάστρια μάνα της με την καλύτερη απάντηση
Μαμά τσακώνεται με την κόρη της 123rf.com

Μια 14χρονη αποφάσισε να εμβολιαστεί, προκειμένου να μην αποβληθεί ξανά από το σχολείο της, όπως λέει ο νόμος, και η αντι-εμβολιάστρια μητέρα της έγινε έξαλλη.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι αντι-εμβολιαστές υποστηρίζουν με σθένος την πεποίθησή ότι “οι εμβολιασμοί είναι επικίνδυνοι και μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες”, παρά τις καμπάνιες που έχουν γίνει και προειδοποιούν για την επικινδυνότητα των ισχυρισμών τους, και παρά τους καθημερινούς θανάτους ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Έτσι, όταν μια 14χρονη αποφάσισε να εμβολιαστεί κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών του σχολείου της, μπορείτε να φανταστείτε πώς αντέδρασε η – υποστηρίκτρια του αντι-εμβολιαστικού κινήματος- μητέρα της.

Η 14χρονη Beth από τον Καναδά κατήγγειλε με μια ανάρτηση στο Reddit, ότι τα προηγούμενα είχε αποβληθεί από τη διεύθυνση του σχολείου της, γιατί πολύ απλά η μητέρα της δεν της είχε επιτρέψει να εμβολιαστεί, κόντρα στους νόμους της χώρας.

Προκειμένου να μην αποβληθεί ξανά, η Beth δέχτηκε να εμβολιαστεί και ενημέρωσε τη μητέρα της εκ των υστέρων, με αποτέλεσμα η τελευταία να γίνει έξαλλη.

Η 14χρονη έγραψε στην ανάρτησή της τα παρακάτω:

“Είμαι στην πρώτη τάξη του γυμνασίου και η μητέρα μου δεν με άφησε να εμβολιαστώ όταν ήμουν στην 7η τάξη, με αποτέλεσμα να αποβληθώ δύο φορές από το σχολείο. Φέτος, τα παιδιά που δεν είχαν εμβολιαστεί προηγουμένως, κλήθηκαν να κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια – εγώ είχα χάσει 4 πολύ σημαντικά εμβόλια. Αφού τα έκανα, μου δόθηκε μια ενημέρωση για να δείξω στη μαμά μου ποια εμβόλια είχα κάνει.

Όταν το είπα στη μαμά μου, εκείνη θύμωσε πάρα πολύ επειδή δεν την είχα ρωτήσει και επειδή δεν είχε ειδοποιηθεί από πριν (είχε δοθεί ειδοποίηση), ενώ μου δήλωσε ότι ήταν λάθος και πως έκανα μια πολύ φοβερή πράξη, επειδή τα εμβόλια που έκανα θα μπορούσαν να μου προκαλέσουν προβλήματα και ασθένειες. Αυτά ήταν πράγματα που, προφανώς, πίστευα κι εγώ, εδώ και πολύ καιρό, καθώς με μεγάλωσε με τον φόβο αυτό, αλλά τώρα είμαι πιο ώριμη και μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.

Η μητέρα μου συνέχισε να είναι έξαλλη και να λέει πως σκοπεύει να μηνύσει το σχολείο μου για τα εμβόλια που μου έκαναν και ότι θα καλέσει την αστυνομία. Όταν πήγα σπίτι με μάλωσε για το ότι έκανα τα εμβόλια. Προσπάθησα ήρεμα να της εξηγήσω πως αυτά τα εμβόλια ήταν σημαντικά για την υγεία μου, που την ώθησε να μου πάρει το κινητό, λέγοντας πως δεν μου επιτρέπεται να πάρω εγώ αυτή την απόφαση αντί για την ίδια. Δεν ήθελα να αποβληθώ ξανά επειδή δεν έκανα τα εμβόλια.”

Έπειτα, η Beth ανήρτησε τον διάλογο που είχε με τη μητέρα της στο κινητό, όταν την ενημέρωσε πως εμβολιάστηκε:

Beth:

Δεν μπορείς να είσαι θυμωμένη μαζί μου.
Έπρεπε να τους το πεις πριν το κάνουν.
Διαφορετικά το κάνουν.

Μητέρα:

Όχι μόνο αυτό, αλλά το εμβόλιο HPV είναι δυνητικά απειλητικό για τη ζωή.
Μπορώ να τους απαγγείλω κατηγορίες.
Μπορώ να τους μηνύσω.

Beth:

Συζητήστε με το σχολείο μου.
Είναι βάσει νόμου.

Πολλοί χρήστες του Reddit πήραν το μέρος της 14χρονης Beth και την υποστήριξαν, υπενθυμίζοντάς της ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο σώμα της και ότι πρόκειται για την υγεία της. Και φυσικά, το όλο ζήτημα ανακινεί το τι θα έπρεπε να προβλέπουν οι νόμοι για το ζήτημα και το πώς θα έπρεπε να εφαρμόζονται και στη χώρα μας, την ώρα που όπως είπαμε και παραπάνω, οι θάνατοι μη εμβολιασμένων ανθρώπων, αυξάνονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα