Αφγανιστάν: 26 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Φωτό Αρχείου Καμπούλ (AP Photo/Massoud Hossaini)
Φωτό Αρχείου Καμπούλ (AP Photo/Massoud Hossaini) AP

Νέο μακελειό στην Καμπούλ από βομβιστή αυτοκτονίας που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 26 ανθρώπους

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε ένα σιιτικό τέμενος στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την ώρα που στην πόλη πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις για την εορτή του Νεβρόζ, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του νέου έτους για τους Ιρανούς.

Ο Νασράτ Νασράτ Ραχίμι, ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε ότι ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά του κοντά στο τέμενος Καρτ-ε-Σάχι, το οποίο έχει υπάρξει στόχος και προηγούμενων επιθέσεων.

Σύμφωνα με το BBC, ο βομβιστής ανατινάχθηκε όταν έγινε αντιληπτός από την αστυνομία. Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το νοσοκομείο Αλί Αμπάντ, κοντά στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ και δυτικά της πόλης.

Η τελευταία έκρηξη που σημειώνεται στην Καμπούλ υπογραμμίζει την απειλή που δέχεται η πόλη από ένοπλες επιθέσεις παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στον απόηχο μιας επίθεσης τον Ιανουάριο από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 100 άνθρωποι. Η σημερινή έκρηξη πραγματοποιήθηκε την ώρα που πιστοί απομακρύνονταν από το τέμενος.
Οι εκδηλώσεις του Νεβρόζ -μίας γιορτής με ζωροαστρικές καταβολές, η οποία στα περσικά σημαίνει Νέα Ημέρα- αρχίζουν στις 21 Μαρτίου χαιρετίζοντας τον ερχομό της νέας ιρανικής χρονιάς. Στο Αφγανιστάν εορτάζεται ευρέως παρότι έχει συναντήσει αντιδράσεις από ομάδες φονταμεταλιστών μουσουλμάνων που υποστηρίζουν ότι είναι αντι-ισλαμική.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αφγανιστάν: Επίθεση καμικάζι με έναν νεκρό και έξι τραυματίες

SHARE:

24Media Network