Αφγανιστάν: Διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Αφγανιστάν: Έκρηξη στο κέντρο της Καμπούλ
Αφγανιστάν: Έκρηξη στο κέντρο της Καμπούλ AP

Δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Καμπούλ, η πρώτη με τέσσερις νεκρούς, η δεύτερη με στόχο, κατά τα φαινόμενα, δημοσιογράφους

Τουλάχιστον τέσσερις πολίτες και ένας φωτορεπόρτερ έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην Καμπούλ, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό που έδωσε ο Νατζίμπ Ντανίς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, όλα τα θύματα της πρώτης επίθεσης, που διαπράχθηκε κοντά στα κεντρικά γραφεία της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών ( NDS), είναι πολίτες.

«Ένας καμικάζι που κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα ανατινάχθηκε μπροστά σε (χώρο όπου γινόταν) μάθημα αγγλικών στον τομέα Σας Νταράκ. Έχουμε καταμετρήσει τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες, όλους πολίτες», είπε ο Ντανίς.

Η έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών είχε γίνει στόχος επίθεσης βομβιστή-καμικάζι και τον Μάρτιο.

Μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε λίγη ώρα έπειτα από την πρώτη και κατά τα φαινόμενα είχε στόχο ομάδα δημοσιογράφων που είχε σπεύσει στο σημείο, γνωστοποίησε η αστυνομία της Καμπούλ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Στην επίθεση σκοτώθηκε και ένας φωτορεπόρτερ του AFP σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ADVERTISING

SHARE: