Αγωγή της καμαριέρας κατά του Στρος-Καν

Αγωγή της καμαριέρας κατά του Στρος-Καν

Αγωγή για ηθική βλάβη και αποζημίωση κατέθεσε η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel εναντίον του πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν

Αγωγή για αστική αποζημίωση κατέθεσε, σήμερα Τρίτη, ενώπιον δικαστηρίου του Μπρονξ, η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel Νέας Υόρκης, η οποία στο ποινικό δικαστήριο έχει ήδη κατηγορήσει τον Ντομινίκ Στρος-Καν για "σεξουαλική επίθεση εναντίον της".

"Γυμνός ο Ντομινίκ Στρος-Καν εξήλθε του δωματίου του μπάνιου στη σουΐτα των 3 χιλιάδων δολαρίων η ημέρα, την 14η Μαΐου, εξώθησε εμέ (την ενάγουσα) να τού κάνω στοματικό έρωτα", αναφέρεται στο κείμενο της αγωγής στο αστικό δικαστήριο.

"Ο κατηγορούμενος, με πρόθεση, μου επιτέθηκε ωμά, βίαια, σεξιστικά, εξαιτίας των ενεργειών του ταπεινώθηκα, υποβαθμίστηκα, βιάσθηκα, απώλεσα την γυναικεία αξιοπρέπειά μου, εκτιμώ ότι πίστευε ο κατηγορούμενος πως ήταν υπεράνω του αμερικανικού νόμου", προσθέτει η ενάγουσα.

Στο δικόγραφό της, η ενάγουσα δεν ζητά ένα προκαθορισμένο ποσό αποζημίωσης. Στο αμερικανικό ποινικό δικαστήριο, ενώπιον του οποίου ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ κατηγορείται, η ερχόμενη προγραμματισμένη δικάσιμη είναι στις 23 Αυγούστου.

Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου δήλωσαν χωρίς περιστροφές ότι θα πολεμήσουν σθεναρά εφόσον χρειαστεί να αντιμετωπίσουν ακόμη και αίτημα αστικής αποζημίωσης.

SHARE: