Άγρια δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό

Άγρια δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό
Δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό AP

Η 52χρονη δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της μέσα σε λίμνη αίματος, έχει δεχθεί πολλά χτυπήματα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Είναι η τέταρτη δημοσιογράφος που δολοφονείται στη χώρα από τις αρχές του έτους

Μια δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Μοντερέι, στο βόρειο Μεξικό, κι η σορός της έφερε σημάδια από πολλά χτυπήματα, γνωστοποίησαν την Πέμπτη οι δικαστικές αρχές.

Τον θάνατο της Αλίσιας Δίας Γκονσάλες επιβεβαίωσε η εφημερίδα El Financiero, για την οποία εργαζόταν η 52χρονη δημοσιογράφος από τον Ιανουάριο. «Είναι επείγον να δοθεί επίσημη εξήγηση για την ανθρωποκτονία της Αλίσιας Δίας Γκονσάλες», τόνισε μέσω Twitter ο Μαουρίσιο Μεχία, ο διευθυντής της εφημερίδας.

δημοσιογράφος βρέθηκε «πεσμένη μπρούμυτα», μέσα σε μια «λίμνη αίματος» και είχε «υποστεί χτυπήματα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο εισαγγελική πηγή στην Πολιτεία Νουέβο Λεόν, διευκρινίζοντας ότι το πτώμα της το βρήκε ο γιος της. Είναι άγνωστο μέχρι τώρα εάν η δολοφονία της συνδέεται με τη δουλειά της. Σ

υνάδελφοι της είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Αλίσια κάλυπτε θέματα όπως οι δραστηριότητες επιχειρήσεων, φορολογικές υποθέσεις, υποθήκες και οι δημόσιες επενδύσεις. Κατ’ αυτούς, δεν είχε καταπιαστεί ποτέ με τα πιο «ευαίσθητα» θέματα. Η Δίας Γκονσάλες στο παρελθόν εργάστηκε στις εφημερίδες El Norte και La Moneda.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δημοσιογράφος Χουάν Κάρλος Ουέρτα δολοφονήθηκε καθώς έβγαινε από το σπίτι του στην Πολιτεία Ταμπάσκο (νοτιοανατολικά) κι έγινε ο τέταρτος εργαζόμενος στον Τύπο που εκτελέστηκε από κακοποιούς φέτος. Πάνω από 100 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000, κατά τα στοιχεία οργανώσεων υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης.

Η χώρα θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο για την άσκηση αυτού του επαγγέλματος. Το 2017, δολοφονήθηκαν 12 εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα