Αισιόδοξος για το Κόσοβο ο Πρωθυπουργός

default image

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στο θέμα του Κοσυφοπεδίου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός από το Ζάγκρεμπ

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στο θέμα του Κοσυφοπεδίου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός από το Ζάγκρεμπ. Στην ομιλία του, κατά τη 10η Σύνοδο Κορυφής της Διαβαλκανικής Συνεργασίας, ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε να δοθεί αρκετός χρόνος στις δύο πλευρές ώστε να αφομοιώσουν την καινούργια πραγματικότητα και να αποφύγουν τη δημιουργία αλαζονικών νικητών και ταπεινωμένων ηττημένων στην περιοχή. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα να υιοθετηθεί κάθε διευθέτηση από σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ. Αναφερόμενος στην ενισχυμένη περιφερειακή συνεργασία των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι συμβαδίζει με τη στενή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους διεθνείς παράγοντες.
Οι ΗΠΑ για το ΚόσοβοΤην ελπίδα ότι το Κόσοβο θα γίνει ανεξάρτητη επαρχία πριν από το τέλος Μαϊου, δηλαδή μετά την ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξέφρασε ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς. Η Ρωσία, πάντως, που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Σερβία, αντιδρούν στο σχέδιο Αχτισάαρι, που προβλέπει την ανεξαρτησία της σερβικής επαρχίας υπό διεθνή εποπτεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα